Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sky News hackte e-mails ‘in publiek belang’

Dat de regels in Engeland veel soepeler zijn is bekend, en dat wordt vandaag wederom bevestigd. De Britse televisiezender Sky News heeft zijn verslaggevers toegestaan de e-mailaccounts van particulieren te hacken. Dat gebeurde ‘in het publieke belang’, liet de zender donderdag weten. In Nederland is dit verboden.

Sky News zegt dat het hacken twee keer is gebeurd, onder andere in de zaak van de doodgewaande en later weer opgedoken kanovaarder John Darwin.

Die had geprobeerd de verzekering op te lichten door te doen voorkomen dat hij slachtoffer was geworden van een ongeluk op zee. Toen het bedrog uitkwam hing Darwin bij de politie het verhaal op dat hij aan geheugenverlies leed, maar met onderschepte e-mails tussen Darwin en zijn vrouw prikte Sky News dit verhaal door.

“Wij nemen zulke besluiten niet lichtvaardig of vaak”, zei Sky News-chef John Ryley.

Sky News is eigendom van BSkyB, dat voor 39,1 procent in handen is van het mediaconcern van Rupert Murdoch. Vanwege het afluister- en hackingschandaal waarin zijn bedrijf verwikkeld is heeft Murdoch plannen om BSkyB volledig in handen te krijgen voorlopig in de ijskast moeten zetten. [Radio.NL/Novum/AP]

Gerelateerde berichten