Zoek
Sluit dit zoekvak.

Angela Groothuizen tekent contract bij RTL 4

Angela Groothuizen heeft een driejarig contract getekend bij RTL 4. Dat heeft de zender maandag bekendgemaakt. De zangeres, die eerder te horen kreeg dat ze als coach van The Voice of Holland vervangen wordt door Trijntje Oosterhuis, is komend seizoen wederom te zien in The Voice Kids.

Groothuizen is dolbij met haar contract. “RTL 4 heeft me in 2009 in huis gehaald alsof ik de verloren dochter was”, vertelt de voormalige Dolly Dot, die volgens geruchten over zou stappen naar SBS nadat ze uit The Voice of Holland werd gezet.

“Ik heb mee mogen doen met de meest succesvolle programma’s van de afgelopen jaren. Ik ben er trots op dat ik een RTL 4-gezicht mag blijven.”

Ook Erland Galjaard, programmadirecteur RTL Nederland, is blij met de samenwerking. “De oprechtheid en deskundigheid van Angela als jurylid en coach worden door zowel de kijkers als de kandidaten enorm gewaardeerd. Bovendien heeft zij de warme persoonlijkheid om ook andersoortige programma’s vorm te geven.”

Eerder werd al bekend dat Groothuizen talenten gaat beoordelen in het nieuwe programma Beat the Best. Zij vormt samen met Jeroen van Koningsbrugge en Timor Steffens de jury van de talentenjacht, die vanaf het najaar wordt uitgezonden.

CosmoQueen Award 2012
Angela Groothuizen heeft maandag ook de CosmoQueen Award 2012 gekregen. De 52-jarige zangeres kreeg de prijs van de fairtradeorganisatie voor haar bijdrage als ambassadeur van Mama Cash.

Groothuizen is sinds ruim vijf jaar ambassadeur van het internationale vrouwenfonds Mama Cash. De organisatie ondersteunt overal ter wereld vernieuwende en taboedoorbrekende initiatieven van vrouwen, omdat Mama Cash gelooft dat maatschappelijke verandering begint bij vrouwen en meiden. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten