Geen verlaging licentiekosten landelijke radiostations

De licentiekosten van de landelijke commerciële radiostations Sky Radio, Radio 538, Radio Veronica en Q-music worden niet verlaagd. Dit heeft de bestuursrechter in Rotterdam deze week bepaald. De radiostations waren van mening dat er een correctie moest plaatsvinden op de te betalen licentiekosten nu kavel A7 (voormalig kavel Arrow Classic Rock, Caz, Yorin FM) nog steeds niet verdeeld is.

Begin 2011 werden de licenties van landelijke en regionale commerciële radiostations verlengd. De nieuwe licenties gingen op 1 september 2011 in en zijn zes jaar geldig. Volgens de nieuwe licenties mogen de radiostations niet alleen gebruik maken van de FM-frequenties, maar moeten zij ook digitaal via de ether (DAB+) gaan uitzenden. In ruil hiervoor zijn de licentiekosten verlaagd. Een groot aantal kavels is nu zelfs gratis.

Volgens de nieuwe licenties moeten alleen Radio 538, Sky Radio, Q-music en Radio Veronica nog flink in de buidel tasten voor het gebruik van hun FM-frequenties. De bedragen variëren van 20 tot bijna 27 miljoen euro.

Lees verder in het ‘ZERO BASE Dossier‘ van Nederland