Zoek
Sluit dit zoekvak.

VK: Overeenkomst uitbreiding lokale DAB-netten

Het is de bedoeling dat er de komende jaren nog meer lokale radiostations in het Verenigd Koninkrijk via Digital Audio Broadcasting (DAB) te ontvangen zijn. Vorige week sloten de overheid, de BBC en grote radiogroepen als Global Radio, Bauer Radio en UTV Media een overeenkomst om ruim 26 miljoen euro te investeren in de uitbreiding van de lokale multiplexen.

Met de maatregelen uit het zogenaamde “Memorandum of Understanding” hopen alle partijen het marktaandeel van digitale radio zo snel mogelijk naar 50% te tillen. Dan gaat de Britse overheid namelijk een datum bepalen voor de afschakeling van de analoge FM- en AM-frequenties.

Momenteel heeft digitale radio in het Verenigd Koninkrijk een aandeel van ruim 29%. Hieronder valt het luisteren via internet, digitale kabel, satelliet en DAB. Laatstgenoemde heeft met 19% verreweg het grootste aandeel. De stijging van digitale radio gaat echter minder snel dan gehoopt, waardoor het nog onduidelijk is wanneer analoge radiofrequenties afgeschakeld gaan worden. Hierdoor blijven de meeste radiostations met dubbele distributiekosten geconfronteerd worden.

Lees verder in het DAB Dossier van Nederland.

Gerelateerde berichten