Zoek
Sluit dit zoekvak.

Clear Channel koopt middengolfzender WOR in NYC

Clear Channel, de grootste aanbieder van commerciële radio in de Verenigde Staten, is een radiostation rijker in New York City. Van Buckley Broadcasting wordt namelijk het middengolfstation NewsTalk Radio 710 WOR overgenomen. Vanaf woensdag huurt Clear Channel het station voorlopig. De definitieve verkoop moet namelijk nog goedgekeurd worden door de FCC.

WOR is één van de oudste radiostations in New York City.

Het zendt al uit sinds 1922 en is daarom nog het enige radiostation in de Big Apple dat slechts drie callsigns (unieke herkenningsletters) heeft in plaats van de gebruikelijke vier.

Het station zendt met 50 kW uit op de frequentie 710 kHz. WOR was het eerste radiostation dat gebruik maakte van een directionele antenne, waardoor een beter signaal richting New York City gestuurd kon worden.

Sinds 1984 hanteert WOR een conservatief talkformat. Momenteel zijn rechtse spreekstalmeesters als Mike Gallagher, Dave Ramsey, Mike Huckabee en Michael Savage op de zender te horen. In het verleden zond WOR ook het programma van Bill O’Reilly uit. Met een marktaandeel van 1,6% staat het station momenteel op de 19e plaats bij de luistercijfers.

De afgelopen 27 jaar was WOR eigendom van Buckley Broadcasting, geleid door Rick Buckley. Hij overleed echter vorig jaar, waarna het station in de stille verkoop is gezet.

Maandag werd bekend dat NewsTalk Radio 710 WOR verkocht wordt aan Clear Channel. Wat voor bedrag hiermee gemoeid is, is niet bekend gemaakt. Omdat de verkoop nog goedgekeurd dient te worden door mediaregulator FCC, neemt Clear Channel het station vanaf woensdag 15 augustus voorlopig op huurbasis over. Wat Clear Channel van plan is het met radiostation is nog onduidelijk.

Door de aankoop van WOR komt het aantal radiostations van Clear Channel in New York City op zes. Momenteel bezit het mediaconcern al de softpopzender 106.7 Lite FM (WLTW), de hitzender Z100 (WHTZ), de dancezender 103 5 (W)KTU, de hiphopzender Power 105.1 (WWPR) en de classic rockzender Q104.3 (WAXQ). Wel is WOR het eerste middengolfstation voor Clear Channel in de Big Apple. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten