Zoek
Sluit dit zoekvak.

VS: Wederom uitbreiding voor Elvis Duran

Elvis Duran heeft opnieuw een aantal radiomarkten toegevoegd aan zijn portfolio. Met ingang van dinsdag 4 september is zijn ochtendshow ook te beluisteren in Milwaukee en Madison in de staat Wisconsin en in de regio Salisbury / Ocean City in de staat Maryland. ‘Elvis Duran & The Morning Show’ is al in ruim 40 Amerikaanse radiomarkten te beluisteren.

Elvis Duran presenteert alweer sinds 1996 de ochtendshow op de hitzender Z100 (WHTZ) in New York City.

Vaste ingrediënten van de ochtendshow zijn de ‘Phone Taps’, waarin nietsvermoedende luisteraars genadeloos in de maling worden genomen, de meest vreemde stunts met Greg T., de heeste roddels met Danielle Monaro en de vele parodieën en nepreclames van David Brody.

Sinds 2006 is de ochtendshow met Duran ook op Y100 (WHYI) in Miami te beluisteren. Daarna volgden onder meer Q102 (WIOQ) in Philadelphia, 96.5 Kiss FM (WAKS) in Cleveland, Wild 105.7 & 96.7 (WWLG) in Atlanta, Hot 95.7 (KMVA) in Phoenix en 96.9 WINK FM in Fort Myers. Vanwege de uitbreiding werd de ochtendshow enkele jaren geleden omgedoopt van ‘The Z Morning Zoo’ in ‘Elvis Duran & The Morning Show’. In augustus 2012 verlengde Duran zijn contract met Z100 en Clear Channel, waardoor hij nog eens vijf jaar in de ochtend te beluisteren blijft.

Inmiddels is de show van Duran al op meer dan 40 radiostations in de Verenigde Staten te ontvangen. In maart van dit jaar startte ook Mix 102.5 (WUMX), een popzender in Utica in Central New York, met het uitzenden van de ochtendshow. Dinsdag 4 september komen er opnieuw drie stations bij.

Zo is Duran voortaan ook via 97-3 Radio Now (WRNW) in Milwaukee te beluisteren. Met ruim 1,7 miljoen inwoners is Milwaukee de grootste stad van de staat Wisconsin. Ook is Duran voortaan te horen in de hoofdstad van Wisconsin. Via Z104 (WZEE) in Madison breidt het potentieel bereik van de ochtendshow met nog eens ruim 230.000 luisteraars uit. Beide stations zonden tot voor kort een gezamenlijke ochtendshow met Curtis McSchmurtis en Connie Kellie uit, maar het duo werd onlangs ontslagen.

In de staat Maryland is Elvis Duran te beluisteren in de regio Salisbury / Ocean City via Kiss 95.9 (WKZP). Deze zender is door ruim 37.000 luisteraars te ontvangen. Kiss 95.9 zond de afgelopen jaren de ochtendshow van rivaal Kidd Kraddick uit.

Overigens is Kiss 95.9 een goed voorbeeld van een typisch Clear Channel station in een kleine radiomarkt. Het station wordt namelijk compleet gevuld met syndicated programma’s en voicetracks ingesproken door deejays uit de grote steden. Naast Duran is namelijk ook de show van Ryan Sreacrest te horen op Kiss, terwijl Billy the Kidd (106.1 Kiss FM/KHKS Dallas), Sisanie Reategui (KIIS FM Los Angeles), Boy Toy Jesse Lozano (KIIS FM) en JoJo Wright (KIIS FM) de rest van de dag de muziek aan elkaar praten. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten