Search
Close this search box.

‘Als je Holleeder kunt krijgen dan doe je dat’

“Als je een gast als Willem Holleeder kunt krijgen dan doe je dat. Ik kan me niet voorstellen dat er een medium is dat zo’n kans zou laten schieten.” Dat zegt hoofdredacteur van College Tour Carel Kuyl over de uitzending waarin de beruchte crimineel te gast is. Kuyl, die waarschijnlijk alles voor hoge kijkcijfers doet, is niet bevreesd dat hij Holleeder een podium geeft om zich als held te profileren.

Carel Kuyl: “Alles heeft te maken met hoe je zo’n interview aanpakt. Het zal een journalistieke setting zijn. We hebben geen afspraken met Holleeder gemaakt, mogen alles vragen en hebben hem niet betaald.” Volgens Kuyl had Holleeder ‘een stapel’ aanbiedingen van andere media, maar koos hij voor College Tour.

“We hebben meerdere gasten gehad die niet onomstreden zijn. We hadden Nick Leeson, die de Barings Bank ten gronde heeft gericht en daarvoor veroordeeld is. En we hadden Bram Moszkowicz, rond wie toen ook al controverse was”, zegt Kuyl tegen Novum Nieuws. “Die zijn weliswaar van een andere orde dan Holleeder, maar het zijn dus niet alleen helden zoals Desmond Tutu of de Dalai Lama die we ontvangen.”

In College Tour worden nationale en internationale gasten in een zaal met studenten geïnterviewd door Twan Huys. De studenten mogen ook vragen stellen. “Er zullen veel rechtenstudenten in de zaal zitten. Zij zullen later wellicht ook te maken krijgen met dit soort criminelen. Het kan leerzaam voor hen zijn om te horen welke afwegingen iemand als Holleeder heeft gemaakt. En leren om niet dezelfde fouten te maken die hij heeft gemaakt.” De uitzending van College Tour met Willem Holleeder wordt op 12 oktober uitgezonden. [Novum/Radio.NL]

Hier stond een foto van Holleeder bij, gemaakt en geleverd door Novum

Gerelateerde berichten