Search
Close this search box.

Top 100 Hart & Ziel op klassieke zender Radio 4

Radio 4 gaat op donderdag 25 en vrijdag 26 oktober van 09.00 tot 19.00 uur de Hart & Ziel lijst uitzenden met de 100 meest gekozen muziekstukken volgens Radio 4 en de luisteraars van de klassieke zender. Luisteraars kunnen tot en met 19 oktober op de website van Radio 4 stemmen op de klassieke muziek die hen raakt en het verhaal achterlaten dat daarbij hoort.

Luisteraars kunnen kiezen uit een inspiratielijst met ruim 400 stukken die Radio 4 heeft opgesteld of hun eigen muziek toevoegen. De presentatie is in handen van Margriet Vroomans, Clairy Polak, Edwin Rutten, Ab Nieuwdorp en Wouter Pleijsier.

Tijdens de uitzendingen zullen ook tien bekende Nederlanders aanschuiven, waaronder Hans van Manen, Alex Brenninkmeijer, Cor Bakker, André Kuipers en Gerdi Verbeet. Zij reageren op verhalen van luisteraars en vertellen wat klassieke muziek in hun leven betekent.

Nederland 2
Voor wie niet weet wat hij kiezen moet is er de Hart & Ziel Nacht van de Klassieke Muziek op zaterdag 13 oktober. In dit  twee uur durende tv-programma van de NTR op Nederland 2 gaat Radio 4-presentator Hans Haffmans met luisteraars op zoek naar de verhalen achter de Hart & Ziel lijst.

De gesprekken worden afgewisseld met live optredens van o.a. pianist Lucas Jussen, violiste Liza Ferschtman, de Italiaanse pianist Enrico Pace en het strijkkwartet Zapp 4. Als gast schuift choreograaf Hans van Manen aan, met zijn geheel eigen kijk op klassieke muziek. Later op de avond is ook nog dirigent én verhalenverteller Jan Willem de Vriend te gast. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten