Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aanklager eist één jaar tegen mediamagnaat Berlusconi

Het Italiaanse openbaar ministerie heeft donderdag één jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-premier en mediamagnaat Silvio Berlusconi voor zijn vermeende rol in de publicatie van de transcriptie van een afgeluisterd telefoongesprek in een krant van Berlusconi’s media-imperium. Berlusconi is eigenaar van het Italiaans media-imperium Mediaset en tevens de rijkste man van het land.

Openbaar aanklager Maurizio Romanelli legde zijn eis donderdag op tafel in het proces tegen Berlusconi en zijn broer Paolo, uitgever van de Milanese krant Il Giornale, dat ten einde loopt. Het openbaar ministerie heeft drie jaar en drie maanden tegen Paolo Berlusconi geëist.

De zaak draait om de publicatie in 2005 van een afgetapt telefoongesprek dat onderdeel was van een onderzoek naar een mislukte overname.

Berlusconi’s advocaat Nicolo Ghedini beschuldigde het hof ervan snel een uitspraak te willen forceren om zo de landelijke verkiezingen, die vermoedelijk in februari worden gehouden, te beïnvloeden. Berlusconi wil zich mogelijk opnieuw verkiesbaar stellen. Ghedini wees erop dat afgeluisterde gesprekken van Berlusconi jarenlang zonder juridische consequenties zijn gepubliceerd. [Novum/AP/Radio.NL]

Gerelateerde berichten