Zoek
Sluit dit zoekvak.

Henny Everts bepleit regionaal mediacentrum

Bij zijn afscheid als directeur van de regionale publieke omroep RTV Oost heeft Henny Everts gepleit voor een regionaal mediacentrum voor Oost Nederland. Volgens Everts kan vergaande samenwerking tussen de dagbladen De Twentsche Courant Tubantia en de Stentor en de regionale omroepen RTV Oost en Omroep Gelderland het hoofd bieden aan dalende oplagen en advertentie-inkomsten en bezuinigingen op de publieke omroep.

Henny Everts hield zijn pleidooi tijdens een afscheidsreceptie bij RTV Oost in Hengelo.

In zijn afscheidstoespraak bracht Everts in herinnering dat de regionale omroepen in Nederland zich pas echt sterk hebben ontwikkeld nadat ze in 1987 los kwamen te staan van Hilversum. De kabinetsplannen om de regionale omroepen opnieuw onder de hoede te brengen van de landelijke publieke omroep baren hem daarom ernstige zorgen.

Pionier bij ontwikkeling regio-tv
Henny Everts was sinds 1990 directeur / hoofdredacteur van Radio Oost en daarna RTV Oost. Op 1 december 2012 ging hij met pensioen. Zijn journalistieke carrière begon bij De Twentsche Courant. In 1985 maakte hij de overstap naar Radio Oost, waar hij in dienst trad als chef nieuwsdienst. Begin jaren negentig was hij één van de pioniers bij de ontwikkeling van regionale televisie in Nederland.

Henny Everts is inmiddels opgevolgd door Marcel Oude Wesselink, die de afgelopen twaalf jaar bij RTV Oost de functie bekleedde van plaatsvervangend algemeen directeur/adjunct hoofdredacteur. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten