Het ‘bijgewerkte’ Radio.NL eindejaarslijstjes overzicht

Met nog ruim een week te gaan, is het jaar 2012 alweer bijna voorbij. Veel radiostations in Nederland maken zich dan ook weer op voor hun traditionele eindejaars- of themalijst. Anderen hebben hun lijst er alweer opzitten. Net als voorgaande jaren zal Radio.NL ook dit jaar radioluisterend Nederland tegemoet komen, door een overzicht te geven van deze lijsten. Vandaag de derde en laatste editie van ‘Het grote Radio.NL eindejaarslijstjes overzicht’.

Top 4000 (t/m 31 december)
Radio 10 Gold zendt voor het achtste jaar op een rij de Top 4000 uit. Deze lijst bevat de vierduizend grootste hits uit meer dan 40 jaar Top 40. Dit jaar is de lijst elke dag te beluisteren tussen 6 en 19 uur. De ontknoping volgt op oudejaarsdag. De presentatie is ook in handen van de Radio 10 Gold deejays en bekende gastpresentatoren. Queen had vorig jaar wederom de eer om op de eerste plek te staan met ‘Bohemian Rhapsody’. Meer info op Radio10Gold.nl.

Top 1008 (t/m 31 december)
Grootnieuwsradio zendt momenteel de Top 1008 uit. Tot en met 31 december worden de liedjes die de afgelopen jaren regelmatig voorbij kwamen op het christelijke radiostation op een rijtje gezet. De tweede editie van de Top 1008 is elke dag tussen 8 en 18 uur te horen.

Top 222 (21 en 22 december)
Radio Loco, de lokale omroep voor Coevorden, zendt ook dit jaar de Top 222 uit. Het is een lijst welke samengesteld wordt door de luisteraars van Radio Loco, aangevuld met favorieten van de deejays van radio Loco en de diverse jaarlijsten op de landelijke radiostations. De uitzending begint vrijdagavond om 22 uur en duurt tot en met zaterdagavond 22 uur.

Top 227 (22 en 23 december)
Het internetstation Radio 227 zal op 22 en 23 december weer de Top 227 gaan uitzenden. Het is voor de allerlaatste keer dat de lijst te horen zal zijn, want Radio 227 stopt ermee. Luisteraars kunnen nu stemmen voor de lijst. Kijk voor meer info op Radio227.nl

Winterse 50 (t/m 29 december)
Een flink aantal lokale omroepen in Nederland en Vlaanderen pakt ook dit jaar weer uit met de Winterse 50. De Winterse 50 is een hitlijst met de 50 lekkerste hits voor de winter. En daarbij gaat het niet alleen om kerstplaten, maar juist ook veel platen die je dat speciale wintergevoel geven. De lijst zal tussen 20 en 29 december te horen zijn bij de diverse radiostations. Een overzicht hiervan is te vinden op Winterse50.nl. Via deze site kan er ook gestemd worden voor de lijst.

NH Top 100 (23 december)
Radio Noord-Holland zal ook dit jaar weer de NH Top 100 uitzenden. Deze lijst met louter artiesten uit Noord-Holland, zoals BZN, Gerard Joling, Jan Smit en Nick & Simon, zal maandag 24 december tussen 9 en 19 uur te horen zijn. Gastpresentatoren zijn dit jaar onder meer André van Duin, Henny Huisman en Tim Knol. Meer info op RTVNH.nl

Top 2000 (vanaf 25 december)
Een lijst die inmiddels niet meer van de radio weg te denken is, is de Top 2000 van Radio 2. Ook dit jaar begint de Top 2000 al op eerste kerstdag en volgt de ontknoping op oudejaarsdag. Queen staat ook dit jaar weer op de eerste plaats. De hele lijst is te vinden op Radio2.nl.

Christmas Top 50 (25 december)
Voor wie de Christmas Top 50 van Sky Radio heeft gemist is er goed nieuws. De lijst wordt op eerste kerstdag tussen 14 en 17 uur herhaald. Meer info op Skyradio.nl.

Top 192 van alle tijden (25 t/m 27 december)
Ook op televisie worden lijstjes uitgezonden. Het digitale televisiestation 192TV zendt voor de derde keer de Top 192 van allen tijden uit. Ad Bouman en 3FM deejay Rob Stenders zetten op 25, 26 en 27 december de 192 grootste hits van 192TV op een rijtje. Daarnaast komen Rob de Nijs, Lex Harding, George Baker, Peter Koelewijn, Tineke, Jan van Veen, Ron Brandsteder en Maggie MacNeal aan het woord over de grootste hits die de popmuziek heeft voortgebracht. De uitzending is dagelijks vanaf 12 uur te zien. De herhaling om 20 uur.

Klassieke Top 1000 Aller Tijden (vanaf 26 december)
Ook dit jaar brengt Classic FM de Klassieke Top 1000 Aller Tijden. De laatste week van het jaar draait de zender de duizend mooiste klassieke werken aller tijden. De uitzending begint op tweede kerstdag en eindigt op Nieuwjaarsdag. Stemmen voor de lijst kan via Classicfm.nl.

Dodenlijst 2012 (27 december)
Een eindejaarslijst hoeft niet altijd alleen maar vrolijk te zijn. Ook dit jaar zendt Radio Lelystad weer de Dodenlijst uit. Op donderdag 27 december 2012 zal de publieke lokale omroep de Dodenlijst uitzenden van 21 tot 23 uur. In de lijst wordt weer stil gestaan bij bekende wereldburgers die ons zijn ontvallen, afgewisseld met de muziek van de artiesten.

Week van de nummer 1 hits (27 december t/m 1 januari)
Net als voorgaande jaren sluit Skyradio het jaar af met de aller grootste hits van de afgelopen jaren. Van 27 december tot en met 1 januari zendt het station namelijk alleen maar nummer 1 hits uit.

Veronica 90s Top 750 – repeat (27 t/m 31 december)
Voor wie geen genoeg kan krijgen van de lijsten op Radio Veronica is er goed nieuws. Ook de laatste week van het jaar is er weer een lijst te horen. Van 27 t/m 31 december herhaalt Veronica de 90s Top 750.

Extra Gold Top 100 lijsten (27 t/m 31 december)
Het is inmiddels al een traditie van enige jaren; in de laatste week van het jaar laat Radio Extra Gold het zeezendertijdperk nogmaals tot leven komen in 5 Top 100 lijsten uit de 60s, 70s en 80s. Dit jaar met een Radio London Top 100 over 1967, een Veronica Top 100 uit het jaar 1970, RNI staat centraal in de Top 100 over 1972, de Mi Amigo geluiden klinken weer in de Top 100 van 1978 en tot slot wordt Radio 819 uit de laatste jaren van het offshore tijdperk in de Top 100 van 1988 weer even “tot leven gewekt”.

Top 40 jaaroverzicht en 538 jaarmix (31 december)
538 Sluit het jaar traditiegetrouw af met het Top 40 jaaroverzicht. Tussen 10 en 18 uur komen de 100 populairste platen van 2012 voorbij. De drie uur daarna is de 538 Jaarmix van Martin Pieters te horen.

Tijdloze Top 100 (31 december)
Simone FM komt ook dit jaar met de Tijdloze Top 100. Op maandag 31 december tussen 8 en 18 uur zullen de 100 grootste Simone hits volgens de luisteraars op een rijtje worden gezet. Stemmen voor de Tijdloze 100 kan via Simone.nl.

Westlandse 100 (31 december)
Op 31 december zal ook de Westlandse Top 100 weer worden uitgezonden door de lokale omroep WOS. Stemmen voor de Westlandse 100 kan via Westlandse100.nl.

Alle 50 Goud (31 december)
Ook RTV Noord is dit jaar weer vertegenwoordigd met ‘Alle 50 Goud’. Het is alweer voor de vijftiende keer dat deze lijst wordt uitgezonden door de regionale omroep voor Groningen. In Alle 50 Goud staan de beste vijftig liedjes aller tijden in het Nederlands of een streektaal volgens de luisteraars en kijkers van RTV Noord. Zowel Radio Noord als TV Noord zullen de lijst op oudejaarsdag uitzenden. Meer info is te vinden op Alle50Goud.nl.

Fryske Top 100 (31 december)
Omrop Fryslân Radio zal op oudejaarsdag opnieuw de Fryske Top 100 gaan uitzenden. Tussen 6 en 18 uur zet de zender de 100 populairste Friestalige platen op een rijtje. Stemmen voor de Fryske Top 100 kan nog via FryskeTop100.nl.

Top 100 Aller Drenten (31 december)
Radio Drenthe zal dit jaar wederom de Top 100 Aller Drenten uitzenden. Op 31 december draait de regionale zender tussen 8 en 18 uur de platen waarop het meest gestemd. Stemmen voor de lijst kan nog tot 16 december via RTVDrenthe.nl.

Soul Kitchen Top 100 (31 december)
Het internetstation Danceteria zal op oudejaarsdag de ‘Soul Kitchen Top 100’ uitzenden. Tussen 12 en 18 uur zullen de 100 beste Soul Classics Allertijden voorbij komen. Danceteria is het internetstation van Marcel van Schaik en Ewald van Liempt en is een spin-off van het gelijknamige nachtprogramma dat zij in de jaren ‘90 op Radio 3FM presenteerden.

Buitenland
Radio 2 Vlaanderen komt opnieuw met 1000 Klassiekers. Net als afgelopen jaar zal de lijst van 26 tot en met 31 december worden uitgezonden door de Vlaamse familiezender. De presentatie van de 1000 Klassiekers is in handen van Christel Peter Verhulst, Benjamien Schollaert, Christel van Dyck, Dieter Vandepitte en Lars de Groote. Meer info op Radio2.be

Studio Brussel sluit het jaar af met De Tijdloze. Op maandag 31 december zet de Vlaamse alternatieve jongerenzender de 100 grootste hits volgens de luisteraars van StuBru op een rijtje. Alle info hierover is binnenkort te vinden op StuBru.be

Joe FM zendt vanaf tweede kerstdag tot en met oudejaarsdag de Party Top 1000 uit. Meer info op Joe.be [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email