Q-music start inzamelingsactie bij grootste kerstboom ter wereld

Q-music start vrijdag (7 december) een inzamelingsactie tijdens de ontsteking van ‘De Grootste Kerstboom Ter Wereld’ in IJsselstein. Er zijn jaarlijks tienduizenden mensen die geen kerstkado onder de boom hebben liggen, simpelweg omdat er geen geld voor is. Dit is de reden dat Q-music en Stichting Kerstboom, de organisatie van ‘De Grootste Kerstboom Ter Wereld’, de handen ineen slaan om tijdens de kerstperiode kado’s in te zamelen voor het goede doel.

Na de actie in 2011 roept het landelijke radiostation Q-music dit jaar weer haar luisteraars op om vanaf 7 december opnieuw kado’s in te zamelen voor mensen in Nederland die het niet breed hebben.

Lampjes aan om 20.20 uur
De Q-kerstkado actie start vrijdagavond naast ‘De Grootste Kerstboom Ter Wereld’ in IJsselstein. Tijdens het ontstekingsevenement om 20.20 uur treden The Opposites en Miss Montreal op. Het NOS Journaal zendt de ontsteking van de kerstlampjes in de zendmast live uit.

Gedurende de Q-kerstkado actie vinden er diverse activiteiten plaats op het plein bij de kerstboom. Er is een kerstmarkt die elke dag open is van 14.00 tot 21.00 uur. Q-deejays Jeroen van Inkel, Patricia van Liemt en Menno Barreveld zullen elke werkdag tussen 16.00 en 21.00 uur live uitzenden vanaf het terrein.

Q-santa run
De inzamelingsactie wordt symbolisch afgesloten op donderdagavond 20 december met de Q-santa run. Dan zullen 2000 Kerstmannen starten vanaf het Podium voor een rondje van 5,5 kilometer rondom de ‘Grootste Kerstboom ter Wereld’.

Op vrijdag 21 december worden de verzamelde kerstkado’s verspreid naar onder andere de Voedselbank. Deelnemen aan de actie kan door een kerstkado op te sturen of af te leveren bij: ‘De Grootste Kerstboom Ter Wereld’: t.a.v. Q-kerstkado actie, Evenemententerrein ‘T Podium, Podiumweg 2, 3401 BL IJsselstein. De Q-kerstkado actie is vanaf 7 december te volgen op Q-music. [Radiowereld.NL]

 

Programma vrijdag 7 december
14.00 — Opening Kerstmarkt
16.00 — Start “Van Inkel In De Middag” en start Q-kerstkado actie
17.30 – 18.00 uur Optreden Miss Montreal
19.00 – 19.30 uur Optreden The Opposites
19.30 – Start avondprogramma gepresenteerd door Kristel van Eijk
19.45 – 20.15 Optreden Miss Montreal
20.15 – 20.20 Toespraak door bestuur Stichting Kerstboom
20.20 – 20.25 Ontsteking live in NOS journaal met vuurwerk
20.30 – 21.00 Optreden The Opposites
21.00 – 21.30 Optreden The Party
21.00 – Uitzending Kristel van Eijk
21-30 – After party in de grote tent

Gerelateerde berichten