Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bernardo Bertolucci te gast in College Tour

Bernardo Bertolucci is op 27 januari te gast in een speciale uitzending van College Tour op Ned3. Het tv-programma rondom de Italiaanse regisseur van films als Novecento, The Last Emperor en Last Tango in Paris, wordt opgenomen tijdens het Internationale Film Festival Rotterdam, dat in de havenstad plaatsvindt. Dat laat de organisatie weten.

Tijdens het IFFR beleeft Bertolucci’s nieuwste film Io e Te (Me and You) zijn Nederlandse première. Zoals altijd is het interview onder leiding van Twan Huys en krijgen studenten de gelegenheid om hun eigen vragen te stellen.

De 72-jarige filmmaker is een van de toonaangevendste van zijn generatie. Hij werd vier keer genomineerd voor een Oscar, waarvan twee keer voor The Last Emperor uit 1987, voor beste regie en beste scenario. De film won dat jaar ook de Bafta voor beste film. Vorig jaar ontving hij de Lifetime Achievement Award van de European Film Academy.

Ruim veertig grote namen uit binnen- en buitenland gingen Bernardo Bertolucci voor. Onder hen bijvoorbeeld Mark Rutte, Desmond Tutu, Janine Jansen, Bram Moszkowicz, Sir Richard Branson, Harry Mulisch, Johan Cruijff, Linda de Mol, John Malkovich, dominee Jesse Jackson, prinses Irene, Steve Ballmer en de Dalai Lama. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten