“Nostalgische” 192 Drive-In Show in Teejater Naaldwijk

In het Teejater in Naaldwijk vindt zondagmiddag 17 februari de eerste 192 Drive-In Show plaats van 15.00 uur tot 19.00 uur onder leiding van Adje Bouman. Het is dan precies 45 jaar geleden dat de Radio Veronica Drive-In Show daar ook was. Het wordt een show met veel nostalgische deejays, gastoptredens, live acts en verrassingen.

Halverwege de jaren 60 organiseerde Zeezender Radio Veronica op Koninginnedag in alle benedenzalen van Hotel Krasnapolski een Oranjebal.

Een feest met diversen orkesten in de kleine zaaltjes en natuurlijk een hoofd act in de grote zaal. Toen in 1967 één van de orkestjes die in een van de kleine zaaltje moesten spelen niet kwam opdagen ontstond er een probleem.

Producer Dick du Bois riep de aanwezige Veronica medewerkers bij elkaar om te vragen of iemand een goed idee had om het op te lossen. Daarna besloot Dick du Bois ten einde raad dan maar het idee “laten we gewoon maar wat plaatjes gaan draaien” uit te voeren.

Drive-In Show geboren
Er werd wat apparatuur en plaatjes geregeld en een uur later klonk er muziek uit het zaaltje. Na ruim een uur werd ook de microfoon aangesloten. Nauwelijks verstaanbaar, maar dat maakte voor het publiek niet uit. Al snel was het zaaltje propvol, en kon je er bijna niet meer in of uit. De Radio Veronica Drive-In Show was geboren.

Daarna werd er ‘professionele’ mobiele apparatuur en een bestelbus aangeschaft waarmee Nederland kon kennis maken met het fenomeen: De Drive-In Show. Joost de Draaier, Tineke, Jan van Veen, Rob Out, Eddie Becker, Chiel Montagne en Gerard de Vries waren de deejays van het eerste uur van de Radio Veronica Drive-In Show. De Drive-In Show was direct een succes en het nieuwe concept werd al snel gekopieerd door diverse omroepen. [Radiowereld.NL]