Search
Close this search box.

Populair programma na 10 jaar terug op de Vlaamse radio

In Vlaanderen keert een populair programma na 10 jaar afwezigheid terug op de radio. Vanaf zaterdag 9 februari is Luc Appermont weer met “De Zoete Inval” te horen op Radio 2. In het verleden trok het programma wekelijks ongeveer een miljoen luisteraars.

Appermont was 33 jaar lang een van de vaste stemmen op Radio 2. Tot februari 2003 presenteerde hij onder meer het programma De Zoete Inval. In dit humoristisch radioprogramma moest een panel van bekende Vlamingen, waaronder Margriet Hermans en Wendy van Wanten, wekelijks vragen van luisteraars over bizarre onderwerpen beantwoorden. De Zoete Inval was 15 jaar lang een vertrouwd onderdeel van de zaterdagprogrammering van Radio 2.

Aanstaande zaterdag (9 februari) keert het legendarische programma terug op Radio 2. De presentatie is opnieuw in handen van Appermont, die hiermee zijn comeback maakt bij de zender. Zoals vertrouwd is De Zoete Inval tussen 10 en 11 uur te horen.

Het programma is opgefrist, maar het basisconcept blijft. Ook in de 2013 versie van De Zoete Inval zoeken bekende Vlamingen antwoorden op verrassende vragen, aangereikt door luisteraars, andere bekende Vlamingen of mensen uit de actualiteit. Dit seizoen zijn onder meer Walter Grootaers, Guga Baùl, Wendy van Wanten, Jan Verheyen en Margriet Hermans te horen als panelleden.

De eerste twee afleveringen van De Zoete Inval worden vrijdagavond opgenomen. Overigens keert het programma niet voorgoed terug op Radio 2. Zaterdag 25 mei is de laatste uitzending te horen. Op die dag brengt Radio 2 eenmalig succesvolle programma’s uit de jaren ’90 terug op de zender zoals “Ochtendkuren met Somers en Verschueren” en “Radio Rijswijck”. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten