Zoek
Sluit dit zoekvak.

538 voor Warchild sluit actieweek vrijdag af

538 staat al de hele week volledig in het teken van de landelijke actieweek ‘538 voor War Child’. Sinds afgelopen vrijdag trekken de 538 deejays met de 538studiotruck langs acht verschillende steden. Alles met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor oorlogskinderen die er alleen voor staan. Vrijdag (29 maart) is de afsluiting van de actieweek in ’s-Hertogenbosch. Van 06.00 tot 19.00 uur staat de 538studio op de Parade.

Eindfeest in ’s-Hertogenbosch
De hele dag zijn er veel activiteiten te beleven. Om 19.00 start het eindfeest op de Markt. Met onder andere de presentatie van de eindstand van deze intensieve actieweek en tot 23.00 uur diverse optredens van Matt Simons, Kane, Gers Pardoel, Quintino, The Opposites, Niels Geusebroek & Total Praise Gospel Koor en de Kraaien & Kleintje Pils. 538 voor War Child is ook regelmatig live te volgen via 538TV en de eventkanalen van UPC en Ziggo.

538Talentstage
Naast de 538Studiotruck staat ook de 538Talentstage, speciaal voor talenten die hun ‘five minutes of fame’ willen pakken. Voor € 12,- euro per persoon kan iedereen in vijf minuten zijn of haar talent op dit open podium laten zien. Het 538 voor War Child videoteam maakt een videoregistratie van de optredens, die daarna is terug te zien op de actiewebsite. Sommige optredens krijgen speciale aandacht in Shownieuws op SBS 6, 538Radio en 538TV. Een plek op de 538Talentstage is te reserveren op 538voorwarchild.nl.

Persoonlijke acties
Het is voor iedereen mogelijk om zelf een actie aan te melden. Van gesponsorde sportactiviteiten, tot het ophalen van lege flessen voor War Child. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld hun activiteiten inzetten om geld op te halen voor de actieweek. Scholen en leerlingen die actie voeren maken zelfs kans op hele bijzondere prijzen. De opbrengst gaat volledig naar 538 voor War Child.

Veilingitems
Tijdens de hele 538 voor War Child actieweek kan iedereen in alle 538programma’s op diverse unieke veilingitems bieden. De veilingitems staan online op 538voorwarchild.nl/marktplaats. Marktplaats organiseert de veiling van 538 voor War Child.

Route actieweek
538 en War Child doen acht gemeentes aan tijdens de ‘538 voor War Child’ actieweek. Woensdag staat 538 nog in Veenendaal, donderdag 28 maart is 538 te vinden in Arnhem op het Kerkplein en op vrijdag 29 maart staat 538 in ‘s-Hertogenbosch.

Thema 2013: Help oorlogskinderen die er alleen voor staan
De actieweek van 2013 staat in het teken van oorlogskinderen die er alleen voor staan. Honderdduizenden kinderen raken door oorlog hun ouders kwijt. Het zijn verlaten oorlogskinderen die er helemaal alleen voor staan. Hierdoor zijn ze extra kwetsbaar. Veel van hen belanden in de prostitutie, of worden uitgebuit als huisslaaf of kindsoldaat.

War Child komt op voor deze verlaten kinderen en zorgt ervoor dat ze op een veilige plek weer gewoon kind kunnen zijn. Dat ze hun nare ervaringen kunnen verwerken en een betere toekomst kunnen opbouwen. Samen met de kinderen betrekt War Child zoveel mogelijk verzorgers, leraren en lokale bestuurders bij hun werk. Zodat zoveel mogelijk mensen de stem van oorlogskinderen horen. En ook volwassenen het recht van kinderen om op te groeien zonder geweld of misbruik, respecteren.

Doe mee en maak de toekomst van verlaten oorlogskinderen veiliger. Zet tijdens de actieweek van 538 voor War Child je talent in en geef een verlaten oorlogskind voor € 12,- de kans op een veilig bestaan. [Radiowereld.NL]