Search
Close this search box.

Angela Groothuizen krijgt eigen programma op RTL4

In het nieuwe RTL 4-programma ‘Een Nieuw Begin’ komt Angela Groothuizen in actie voor mensen die meer dan anderen toe zijn aan een nieuwe start. Soms neemt een gelukkig leven door onvoorziene omstandigheden een afschuwelijke wending. Dan moeten alle zeilen worden bijgezet om te overleven. Angela springt elke week vanaf woensdag (20 maart) tussen 21.30 uur en 22.30 uur bij RTL 4 voor deze mensen in de bres.

En als hij of zij na hard knokken de boel weer op de rit heeft, zijn de zichtbare gevolgen hiervan nog dagelijks pijnlijk en confronterend. Angela gunt hen een nieuwe start met de best mogelijke cosmetische en psychische zorg.

Eerste aflevering
In de eerste aflevering ontmoet Angela een weduwe en haar drie kinderen. Jarenlang is Joke gelukkig getrouwd met haar man tot hij op een dag plotseling dood neer valt. Ze blijft achter met drie kleine kinderen en moet alles doen om haar hoofd en dat van haar gezin boven water te houden. Ze gaat werken in plaats van verwerken en dat levert na verloop van tijd een forse burn-out op.

Ze raakt werkloos, krijgt schulden en gaat drinken. Het wordt zo erg dat haar dochter haar naar een afkickkliniek moet sturen. Het is nu twee jaar later, ze staat al twee jaar ‘droog’, maar kampt met de gevolgen van jaren niet goed voor zichzelf zorgen. Haar huid en tanden zijn zichtbaar verwaarloosd. Dat beperkt haar heel erg in haar contacten. Het programma helpt haar op weg; ze krijgt een nieuw gebit, en haar huid en oogleden worden aangepakt. Ook volgt er een intensieve sessie met de psycholoog waarbij ze alsnog de dood van haar man en de ellende die haar is overkomen, gaat verwerken. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten