Search
Close this search box.

Grootnieuwsradio verhuist niet naar Barneveld

Grootnieuwsradio gaat niet verhuizen. De noodzakelijke investering in de bouw van studio’s (in het gebouw van het Nederlands Dagblad) staat een verhuizing van Grootnieuwsradio naar Barneveld in de weg. Algemeen directeur Nico Schipper: “Op deze locatie moeten we ongeveer 100.000 euro investeren in nieuwe studio’s. Dat is op dit moment niet verantwoord”.

In de zomer van 2012 besloten Grootnieuwsradio en het Nederlands Dagblad de verhuizing uit te stellen, omdat er meer tijd nodig was om de kosten in kaart te brengen. Nu dat proces is afgerond, leidt het uitstel tot afstel. Het radiostation en de krant betreuren dat, omdat er volop kansen waren voor inhoudelijke samenwerking.

Op de huidige locatie in Veenendaal kampt Grootnieuwsradio met ruimtegebrek. Nu een verhuizing naar Barneveld van de baan is, zoekt de omroep naar een betaalbaar alternatief. Schipper: “Dat valt niet mee, want wij hebben als radiostation specifieke huisvestingswensen, terwijl er geen ruimte is om daar in te investeren. Wij moeten er dus rekening mee houden dat we voorlopig op onze huidige locatie in Veenendaal blijven.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten