Search
Close this search box.

Meerderheid Staten lijkt te kiezen voor RTV Noord

Een meerderheid van Provinciale Staten lijkt voor het verlengen van de uitzendlicentie van de regionale publieke omroep RTV Noord. Dat bleek woensdag tijdens een debat in de Statencommissie Welzijn en Cultuur. Het debat was nodig, omdat zich een tweede gegadigde heeft gemeld voor de licentie, namelijk IRTV. Veel partijen willen doorgaan met RTV Noord, maar er werden woensdag wel kritische vragen gesteld.

Zo zou RTV Noord te weinig aandacht besteden aan jongeren. Een mogelijkheid is om IRTV en RTV Noord te laten samenwerken, maar volgens verantwoordelijk gedeputeerde Piet de Vey Mestdagh kan dat niet van bovenaf worden opgelegd. Er volgt nog wel een gesprek tussen beide omroepen. De komende weken moet duidelijk worden of dat ergens toe leidt.

Op 24 april komt de uitzendlicentie aan de orde in de Statenvergadering en dan moeten partijen stemmen, zo meldt RTV Noord op haar website. Alleen de SP en GroenLinks twijfelen nog over hun keuze; de verwachting is dat een meerderheid kiest voor RTV Noord. [Radio.NL/RTV Noord]

Gerelateerde berichten