Search
Close this search box.

MNM komt met nieuwe editie Marathonradio

De Vlaamse publieke hitzender MNM komt met een nieuwe editie van Marathonradio. In juni wil het station de blokkende studenten opnieuw een hart onder de riem steken. Een nieuw wereldrecord zal het dit jaar niet worden, want radiodeejay Peter van de Veire gaat het nu afwisselen met collega Tom de Cock.

Vorig jaar juni verbrak MNM ochtenddeejay Peter van de Veire met Marathonradio het wereldrecord radiomaken. Maar liefst 185 uur lang stond Van de Veire achter de microfoon. Hoewel het record “longest Radio-DJ marathon” inmiddels al weer scherper is gezet, staat het record nog altijd officieel op naam van de Vlaamse deejay. Het duurt namelijk een behoorlijke tijd voordat Guinness een record heeft goedgekeurd.

Dit jaar keert Marathonradio terug op MNM, maar wel in een andere opzet. Van de Veire gaat het samen doen met Tom de Cock, middagdeejay van MNM. Het is de bedoeling dat de twee deejays om de beurt 24 uur lang achter de microfoon kruipen.

“De ingrediënten van Marathonradio blijven dezelfde als vorig jaar,” legt Van de Veire uit. “De interactie met onze studerende luisteraars staat de hele uitzending centraal. Iedereen die nood heeft aan ontspanning of energie en luisteraars met alle mogelijke studievragen en tips, kunnen terecht bij Tom en mezelf.” Ook Ruud van Thienen, die vorig jaar nog Peters vaste lijfarts was tijdens Marathonradio, is weer van de partij om studenten gezondheidstips te geven met betrekking tot voeding, nachtrust en beweging.

Hoe lang en wanneer de deejays precies Marathonradio zullen presenteren, maakt MNM binnenkort bekend. “Het zal in ieder geval veel langer zijn dan de 185 uur van vorig jaar”, aldus De Cock. Om alvast te bewijzen dat hij uit het juiste hout gesneden is, presenteerde de middagdeejay afgelopen woensdag van 16 uur tot donderdagochtend 6 uur door. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten