Zoek
Sluit dit zoekvak.

Commissariaat tegen fusie AT5 en RTV Noord-Holland

Het Commissariaat voor de Media heeft negatief geoordeeld over de fusie tussen RTV Noord-Holland en de Amsterdamse zender AT5. Daarmee wordt het voortbestaan van AT5 bedreigd, omdat het financieel afhankelijk is van RTV Noord-Holland. Dat meldt de Volkskrant.

De krant kreeg een intern verstuurde mail naar medewerkers van AT5 in handen. In de mail schrijft algemeen directeur Paul van Gessel van RTV Noord-Holland en AT5: “Het Commissariaat voor de Media heeft de huidige juridische structuur tussen RTV N-H en AT5 afgewezen. Een uitspraak met de nodige mogelijke consequenties.”

“RTV Noord-Holland is door deze uitspraak nu feitelijk illegaal bezig en is indien er geen houdbare constructie wordt aangedragen gehouden om de samenwerking te ontmantelen’, aldus Van Gessel aan zijn medewerkers in de Volkskrant. “Dat zou voor zowel AT5 (dat stand-alone niet levensvatbaar is) als voor RTV N-H (dat op veel fronten grote synergievoordelen heeft door de samenwerking) een zeer schadelijk scenario zijn. Zover moeten we het dus nooit laten komen.” [Radio.NL/Adformatie]

 

Gerelateerde berichten