Zoek
Sluit dit zoekvak.

Filemon Wesselink verslaggever op Radio1 tijdens Tour de France

Filemon Wesselink kruipt drie weken lang in de huid van ‘kritische wielerreporter’, om tijdens de Tour de France te checken of hij nog steeds zoveel van wielrennen houdt als voorheen. Voor de publieke zender Radio1 reist Filemon met de renners en de rest van de karavaan mee. Filemon zal dagelijks een verslag maken om 11.00 uur en 20.30 uur op Radio 1.

In zijn radioprogramma ‘Fiel in het Wiel’ brengt de BNN-presentator samen met Bart Meijer verslag uit, waarbij vooral de verhalen achter de renners en iedereen rondom de Tour centraal staan.

Filemon: “Vorig jaar mocht ik voor het eerst drie weken meereizen en verslag doen en ik was meteen verslaafd aan het hele circus. Extra interessant is om te onderzoeken of na alle onthullingen doping ineens wél bespreekbaar is. Vorig jaar stond ik nog redelijk alleen als ik het over het spuiten en slikken in het wielrennen wilde hebben. Ik hoop dat ik nu nog meer de vinger kan leggen op hoe je zo’n loodzware wedstrijd uitrijdt. Kun je puur natuur een held kunt zijn op de fiets?”

Filemon Wesselink en Bart Meijer
Filemon vormt op de muziek- en nieuwszender Radio 1 een duo met verslaggever Bart Meijer. Ze maken dagelijks diverse rubrieken. Zo introduceren ze iets totaal nieuws tijdens de Tour: Het Oranjeklassement. Daarin strijden Nederlandse renners iedere dag om de oranje truien voor de beste renners uit ons land.

Dopingarts
Bart Meijer is tijdens de Tour de France dopingarts voor Radio1. Op basis van de zwaarte van de etappe van de volgende dag adviseert hij welke middelen de renners zouden kunnen gebruiken. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten