Search
Close this search box.

Journalist Max Westerman zingt met Sweelinckorkest

Journalist Max Westerman is te zien in het concert Tribute to Orfeu Negro, dat vrijdagavond het Concertgebouw in Amsterdam aandoet. Hij werkt samen met het Amsterdamse Sweelinckorkest. De voorstelling is een eerbetoon aan de Braziliaanse film Orfeu Negro die vijftig jaar geleden het Braziliaanse carnaval wereldwijd bekend maakte.

Hoewel Westerman in de voorstelling vooral veel spreekt, moet hij ook zingen en dansen. De studenten laten tijdens het concert onder meer muziek van Wagner en Stravinsky horen maar ook Braziliaanse bossanovamuziek. De voorstelling draait om liefdesverdriet en dat thema verbindt de muziekstijlen.

Tijdens de voorstelling neemt Westerman de rol van de ‘vertellende Orfeu’ op zich. Hij acteert, vertelt verhalen en draagt gedichten voor. De ‘vertellende Eurydice’, de geliefde van Orfeu, wordt gespeeld door journalist Nina Jurna. Naast spreken, doen beide journalisten in het stuk aan zang en dans. Het grootste deel van de muzikale bijdrage wordt echter verzorgd door de ‘muzikale’ Orfeu en Eurydice, die gespeeld worden door de Orville Breeveld en Sylvia O’Brien. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten