Zoek
Sluit dit zoekvak.

Luisteraars, collega’s en artiesten herdenken Kidd Kraddick

Luisteraars, collega’s en artiesten hebben maandag uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van radiodeejay Kidd Kraddick (53). De ochtenddeejay van 106.1 Kiss FM (KHKS) in Dallas en 100 andere radiostations, overleed afgelopen zaterdag onverwachts tijdens een golftoernooi. Twitter en Facebook stroomden over, terwijl bij de studio vele bossen bloemen werden gebracht.

David Cradick, beter bekend als Kidd Kraddick, was 20 jaar in de ochtend te horen op de hitzender 106.1 Kiss FM (KHKS) in Dallas. Het was veruit de populairste ochtendshow van Noord-Texas. Zaterdag overleed de deejay onverwachts tijdens een golftoernooi voor zijn liefdadigheidsfonds ‘Kidd’s Kids’ voor chronisch en terminaal zieke kinderen. In eerste instantie werd uitgegaan dat de doodsoorzaak een hersenbloeding was, maar inmiddels verschijnen er berichten dat Kraddick een hartziekte had.

Maandagochtend om 5 uur had een nieuwe uitzending van ‘Kidd Kraddick in the Morning’ moeten starten. De eerste twee uren was er echter een boodschap over het plotselinge overlijden van de deejay te horen, afgewisseld met non-stop muziek. De boodschap is via de link onderaan dit artikel te beluisteren.

Om 7 uur kwamen sidekicks Kellie Rasberry, Big Al Mack, José ‘J–Si’ Chavez en Jenna Owens bij elkaar in de studio voor een korte uitzending waarin ze hun gevoelens deelden met de luisteraars. Dit onder toeziend oog van vele luisteraars en de pers die zich hadden verzameld voor de radiostudio van Kiss FM. Ook de lokale tv-zender Fox in Dalles was ter plaatse en maakte een uitgebreide reportage.

Zanger Kevin Degraw trapte de live uitzending af door te vertellen dat hij veel te danken had aan Kraddick. Daarna zong hij een akoestische versie van zijn hit ‘Chariot’. Daarna was er een akoestische versie van ‘Just the way you are’ van Bruno Mars te horen.

Ook andere artiesten lieten onder meer via Twitter weten bedroefd te zijn door het overlijden van Kraddick. One Direction zanger Harry Styles schreef op Twitter: “Verschrikkelijk om te horen van het overlijden van Kidd Kraddick. Hij was altijd zo aardig en zal ongelofelijk worden gemist. Zo’n leuke man. RIP.” Zij collega Niall Horan schreef: “Wow! Ik kan dit echt niet geloven. Zo zielig! We hebben hem vijf dagen geleden nog gezien in Dallas.”

Maar ook collega-deejays stonden stil bij het overlijden van Kraddick. Billy ‘The Kidd’ Green, middagdeejay van Kiss FM in Dallas, liet op de radio weten niet te kunnen geloven dat Kraddick overleden was.

Ryan Seacrest, presentator van American Idol en de dagelijkse ochtendshow op 102.7 KIIS FM in Los Angeles, postte het volgende op Twitter:

Deze hele week zenden Kiss FM en de 100 andere stations ‘best-of’ aflevering van de ochtendshow met Kraddick uit. Het complete team is vrij om het verlies te verwerken. Wat er volgende week uitgezonden gaat worden is nog niet bekend. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten