Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nominaties NTR Radioprijs bekend

De genomineerden voor de NTR Radioprijs 2013 zijn bekend. Vanaf 4 augustus zijn ze te gast in Holland Doc radio om hun eigen inzending te laten horen. Iedere zondagavond van 21.00 tot 22.00 op Radio 1. De presentatie is in handen van Winfried Baijens.

Uit deze 10 documentaires komen op 7 september de winnaars naar voren tijdens de live-finale vanuit Studio Desmet in Amsterdam. De NTR Radioprijs is dé aanmoedigings- prijs voor jonge radiomakers uit Nederland en België.

Prijzen
Een onafhankelijke vakjury bepaalt welke van de nominaties in aanmerking komen voor de NTR Radioprijs 2013. Er zijn twee categorieën: nieuwsgeoriënteerd (feitelijk, journalistiek) en cultureel (beschouwend, persoonlijk). Naast deze prijzen is er ook dit jaar weer een publieksprijs. Het programma dat op Facebook de meeste likes krijgt, ontvangt eveneens op 7 september deze onderscheiding.

De live-uitzending van de finale is te beluisteren van 18.15 uur – 19.00 uur op Radio 1. Compilaties van de genomineerde programma’s worden op vijf opeenvolgende zondagen van 4 augustus t/m 1 september 2013 uitgezonden in Holland Doc Radio van 21.00 uur – 22.00 uur op Radio 1.

Genomineerden NTR Radioprijs 2013
Dit jaar zijn er vijf genomineerden uit Vlaanderen en vijf uit Nederland. Het gaat om Clemens Lambermont (Fontys Hogeschool Journalistiek Tilburg), Frederik de Clerq (Erasmus Hogeschool Brussel-RITS, opleiding radio), Katleen Craenhals (Erasmus Hogeschool Brussel-RITS, opleiding radio), Nelleke Arnout (Fontys Hogeschool Journalistiek Tilburg), Rick Kraus en Menne Dorland (Christelijke Hogeschool Ede, opleiding Journalistiek), Guus Beenhakker (Hogeschool Utrecht, School voor de Journalistiek), Anne Beens (Hogeschool van Amsterdam, opleiding Media, Informatie en Communicatie), Celine de Mulder (Erasmus Hogeschool Brussel-RITS, opleiding radio), Ine Verhaert (Erasmus Hogeschool Brussel-RITS, opleiding radio) en Annelies Moons (Erasmus Hogeschool Brussel-RITS, opleiding radio).

Gerelateerde berichten