Search
Close this search box.

Radio Gelderland uren lang niet te ontvangen

De technische problemen bij UPC, die afgelopen zondag leidde tot ontvangstproblemen van Radio Gelderland op de kabel, zijn definitief opgelost. Dat heeft UPC aan Omroep Gelderland laten weten. De regionale publieke calamiteitenzender was door de storing zondag bij veel kabelluisteraars niet te horen.

Omroep Gelderland meldde eerder zondag dat de problemen waren opgelost, maar in de middag was er nog steeds ‘ruis’ op de zender. De technische problemen ontstonden zondagochtend door defecte apparatuur van UPC.

Door de storing was Radio Gelderland enkele uren niet of beperkt te ontvangen. Andere zenders waren wel te ontvangen. In geval van calamiteiten dienen regionale zenders in de lucht te zijn omdat zij de inwoners van provincies op de hoogte van de situatie moeten houden.

Overigens heeft kabelexploitant UPC afgelopen week in heel Nederland een aantal zenders herschikt. Een doel is de beschikbare kabelfrequenties efficiënter te gebruiken, zegt UPC- woordvoerder Ronald Sutmuller. Veel luisteraars via de kabel konden daardoor niet meer meteen naar hun favoriete radiozender luisteren. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten