Zoek
Sluit dit zoekvak.

Akkoord KPN over eredivisievoetbal bij Fox

Ook KPN-klanten kunnen vrijdagavond naar de wedstrijd tussen Ajax en Roda JC kijken op Fox Sports Eredivisie. De kabelmaatschappij meldt op het laatste moment toch nog een overeenkomst te hebben gesloten met Eredivisie Media & Marketing (EMM) over de doorgifte van de tv-zender. Vrijdag begint de competitie in de Eredivisie met de wedstrijd tussen Ajax en Roda JC.

De voetbalzender Eredivisie Live veranderde donderdag in Fox Sports Eredivisie. Omdat deze nieuwe zender nog geen overeenkomst had gesloten met de grote televisieaanbieders Ziggo, UPC en KPN, was lang onduidelijk of de zender wel vanaf donderdag te zien zou zijn.

Woensdag werd bekend dat overeenstemming was bereikt met UPC. Vorige week vrijdag werd al bekend dat klanten van Ziggo de zender meteen vanaf het begin konden bekijken. KPN kwam op het laatste moment tot een overeenkomst met Fox. De kabelmaatschappij moest wel een contract aangaan, anders zouden veel klanten weglopen bij KPN.

Fox Sports Eredivisie is bij KPN te zien voor mensen met iTV en Digitenne. Voor bestaande abonnees van Eredivisie Live bij KPN gaat het abonnement automatisch verder onder de naam Fox Sports Eredivisie. KPN en EMM hebben ook overeenstemming bereikt over de doorgifte van de nieuwe open televisiezender Fox. Deze nieuwe zender zendt vanaf 19 augustus uit. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten