Zoek
Sluit dit zoekvak.

Registratie concert ‘Strijders voor de liefde on stage’ bij RTL 4

RTL 4 zendt zaterdag (17 augustus) de registratie uit van het grote mensenrechtenconcert ‘Strijders voor de liefde on stage’. Bekende artiesten en duizenden toeschouwers zingen tijdens dit concert gezamenlijk die mensen toe die in hun vaderland veroordeeld worden vanwege hun seksuele geaardheid.

Onder anderen Do, Raffaëla, Dance Diva Tara McDonald, Sharon Doorson, Handsome Poets en Charly Luske betreden het podium. Het mensenrechtenconcert vondt plaats tijdens de Gay Pride in Amsterdam. De uitzending is zaterdag tussen 23.45 uur en 00.45 uur bij RTL 4.

TV-makers Sipke Jan Bousema en Marieke Slinkert zijn de initiatiefnemers voor dit concert. Tijdens het maken van de documentaire ‘Strijders voor de liefde’ merkten zij dat op er op de wereld nog veel homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders zijn die steun nodig hebben.

“Wij vieren met Gay Pride dat we in ons land vrij zijn om lief te hebben wie we lief willen hebben en dat we daar trots op zijn. Op heel veel andere plekken in de wereld is het niet eenvoudig om hier openlijk over te zijn”, aldus Sipke Jan Bousema.

Het concert ‘Strijders voor de liefde on stage’ biedt activisten een podium om hun persoonlijke verhalen over de liefde te vertellen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten