Zoek
Sluit dit zoekvak.

Celine de Mulder wint NTR Radioprijs

Celine de Mulder heeft de NTR Radioprijs 2013 gewonnen. De jaarlijkse aanmoedigingsprijs is dé prijs voor jonge radiomakers uit Nederland en België. De Mulder won de NTR Radioprijs, die voor de 22e keer werd uitgereikt, voor haar radiodocumentaire ADHD.

“Als luisteraar ga je snappen wat ADHD is en wat het betekent om hiermee te leven“, laat de jury weten in een verklaring. “Dat wordt nog versterkt door de vorm van de documentaire: zelfs de montage is ADHD.”

Winnares Celine de Mulder (rechts op de foto) kreeg de prijs uitgereikt in een live-uitzending op Radio 1 vanuit Desmet Studio’s in Amsterdam. De winnares, studente van het RITS, Erasmus Hogeschool Brussel, heeft zelf ADHD en onderzocht wat dat voor haar betekent.

Tweede prijs
Ine Verhaert kreeg de tweede prijs voor haar documentaire Later Word Ik Nederlander. Daarin verkent ze de soms moeizame relatie tussen Nederlanders en Belgen aan de hand van haar eigen relatie met een Nederlander.

Publieksprijs
Naast de NTR Radioprijs was er ook dit jaar weer een publieksprijs. De publieksprijs was voor Nelleke Arnout van de Fontys Hogeschool Tilburg met een portret van haar vader, die lp’s verzamelt, Pap’s platen. Het programma kreeg op Facebook de meeste likes.

Genomineerden NTR Radioprijs 2013
Dit jaar waren er vijf genomineerden uit Vlaanderen en vijf uit Nederland. Het gaat om Clemens Lambermont (Fontys Hogeschool Journalistiek Tilburg), Frederik de Clerq (Erasmus Hogeschool Brussel-RITS, opleiding radio), Katleen Craenhals (Erasmus Hogeschool Brussel-RITS, opleiding radio), Nelleke Arnout (Fontys Hogeschool Journalistiek Tilburg), Rick Kraus en Menne Dorland (Christelijke Hogeschool Ede, opleiding Journalistiek), Guus Beenhakker (Hogeschool Utrecht, School voor de Journalistiek), Anne Beens (Hogeschool van Amsterdam, opleiding Media, Informatie en Communicatie), Celine de Mulder (Erasmus Hogeschool Brussel-RITS, opleiding radio), Ine Verhaert (Erasmus Hogeschool Brussel-RITS, opleiding radio) en Annelies Moons (Erasmus Hogeschool Brussel-RITS, opleiding radio). [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten