Search
Close this search box.

Eerbetoon aan Louis Davids bij Joodse Omroep

De Joodse Omroep programmeert komende zondag, 3 november, een speciaal programma rond de liedjesschrijver, cabaretier en revueartiest Louis Davids. Iedereen kent de oer-Hollandse musicalklassieker ‘de Jantjes’. Maar weinigen weten dat de onvergetelijke liedjes, die deze musical tot op de dag van vandaag zo populair maken, werden geschreven door Louis Davids.

Een cabaretier en revueartiest die bijna 130 jaar geleden het levenslicht zag in Rotterdam en die een groot oeuvre heeft nagelaten. De liedjes van Louis Davids zijn nog steeds te horen op podia, in musicals en in de Hollandse café’s. Tijd dus voor een hommage bij de Joods Omroep aan ‘de grote kleine man’.

Presentatrice Karin Bloemen neemt de kijkers mee terug naar de wereld van Louis Davids die met de oer-musical ‘de Jantjes’ de Jordaan van de jaren ‘20 op unieke wijze tot leven heeft gebracht. Diverse artiesten zullen hier aan meewerken waaronder Yvonne Valkenburg, Arie Cupé, Mariska van Kolck, Job Bovenlander,  Koert Jan de Bruijn en Ryan van den Akker.

‘Eerbetoon aan Louis Davids’ is zondag 3 november vanaf 14:00 uur te zien op Nederland 2. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten