Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe genomineerden Marconi Awards 2013 bekend

‘Mr. RadioRing’ Arjan Snijders heeft dinsdag bij Jurgen van den Berg op de publieke zender Radio 1 in zijn programma ‘Lunch!’ de genomineerden voor de Marconi Awards 2013 in de categorieën ‘Aanstormend Talent’ en ‘Beste Zender’ bekendgemaakt.

De genomineerden in de categorie ‘Aanstormend Talent’ zijn (in alfabetische volgorde):
• Igmar Felicia (Slam FM)
• Angelique Houtveen (Radio 6 Soul & Jazz / Funx)
• Pieter van der Werff (BNR Nieuwsradio)

In de categorie ‘Beste Zender’ zijn dit de drie finalisten (in alfabetische volgorde):
• 3FM
• Q-Music
• Sky Radio

Marconi Oeuvre Award 2013
Op 1 september werd de winnaar van de Marconi Oeuvre Award 2013 al bekendgemaakt. Peter van Bruggen (o.a. Weeshits van de Hits, Breakfast Club) werd verkozen als winnaar van deze prominente Nederlandse radioprijs.

Tijdens Het RadioGala van het Jaar op donderdag 14 november worden de Marconi Awards, de drie vakjuryprijzen van de Nederlandse radio, uitgereikt. Daarnaast worden de drie radiopublieksprijzen bekendgemaakt: de Gouden RadioRing en de Zilveren RadioSter Man en Vrouw. De Avro zendt dit spektakel vanaf 20.00 uur live uit op Radio 2 en via radioring.nl.

Jury
De jury van de Marconi Awards bestaat elk jaar uit 10 actieve radioprogrammamakers. Vijf komen uit de publieke radio, vijf werken bij commerciële zenders. Minimaal twee juryleden werken niet bij popmuziekzenders, minimaal twee juryleden zijn vrouw. De jury van 2013 bestaat uit: Jurre Bosman (voorzitter / NPO), Rob Ester (Q-Music), Petra Grijzen (BNR NieuwsRadio), Maartje Stokkers (AVRO Radio 4), Giel Beelen (VARA 3FM), Jurgen van den Berg (NCRV Radio 1 & 2), Arjan Penders (BNN Radio 1 & 2), Uunco Cerfontaine (Sky Radio Group), Koen van Huijgevoort (100%NL) en Tim Klein (538). [Radiowereld.NL]