Chic’s ‘Le freak’ beste discoplaat uit 40 jaar discogeschiedenis

Radio 6 Soul & Jazz draait donderdag van 10.00 tot 19.00 uur de populairste discotracks ooit gemaakt in de ‘Radio 6 Discoweek: de Disco Top 100’. Volgens de publieke zender en de luisteraars is ‘Le Freak’ van Chic de beste discoplaat uit 40 jaar discogeschiedenis.

Met de Radio 6 Discoweek viert de publieke soul & jazz-zender het 40 jarige bestaan van de discomuziek.

De lijst bestaat uit absolute classics als ‘September’ van Earth Wind & Fire (#6) en ‘Love to love you baby’ van Donna Summer (#9). Nieuwe platen als ‘Get lucky’ van Daft Punk (#3) uit 2013 zijn volgens Radio 6 het bewijs dat het genre na 40 jaar nog altijd populair en springlevend is.

Ekdoms After Dinner Trip
Vincent Gerhardt van Radio 6 verzorgt aansluitend van 19.00 tot 21.00 uur met ´Ekdoms After Dinner Trip´ de afterparty van de Discoweek. Hij draait de platen die de Disco Top 100 niet hebben gehaald maar wel meer dan de moeite waard zijn op het publieke soul & jazz radiostation. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten