Human Rights Watch: Thaise betogers vallen journalisten aan

Demonstranten in Thailand hebben journalisten aangevallen, in sommige gevallen op aandringen van protestleiders. Dat heeft mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) gezegd.

Sinds zondag gaan dagelijks tienduizenden mensen in Bangkok de straat op om het vertrek te eisen van de regering van premier Yingluck Shinawatra. Eerder deze week slaagden zij er in het ministerie van financiën te bezetten. Donderdag waren weer vijftienduizend mensen op de been, akdus de Thaise politie.

Volgens HRW hebben betogers het bij sommige gelegenheden ook gemunt op journalisten die zij verdenken van banden met de regering. Op 25 november kreeg de Duitse freelance journalist Nick Nostitz rake klappen van een meute nadat een oppositielid had verkondigd dat Nostitz was gelieerd aan een regeringsgezinde groepering, aldus de mensenrechtenorganisatie.

Een dag eerder werden journalisten van een landelijke tv-zender gesommeerd het terrein van de betogers te verlaten. Honderden demonstranten eisten bij het zendergebouw dat de ‘bevooroordeelde’ berichtgeving gestaakt werd. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten