Voorwaardelijk voor rapper en journalist Tunesië

Een rechtbank in Tunesië heeft een journalist en een rapper veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenisstraffen voor het beledigen van een ambtenaar in functie. Televisiejournalist Hind Meddeb en rapper Aymen Fekish (alias Men-Ay) kregen ieder vier maanden voorwaardelijk opgelegd.

Het tweetal stond terecht voor het beschimpen van de rechterlijke macht in de rechtszaal tijdens het strafproces van een andere rapper. Deze Weld El 15 was aangeklaagd omdat hij in een nummer politieagenten honden noemde.

Hun advocaat Ghazi Mrabet noemde het vonnis een ‘eerste overwinning’. Hij tekent beroep aan.

Sinds Tunesië zich in 2011 ontdeed van dictator Zine El Abedine Ben Ali worstelt het land met de (grenzen van de) vrijheid van meningsuiting. Tal van publieke figuren zijn al voor de rechter verschenen omdat ze ambtsdragers zouden hebben beledigd of de openbare zeden met voeten zouden hebben getreden. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten