Search
Close this search box.

Extra beelden De Nieuwe Wildernis op tv

Bij de VARA verschijnt deze maand een driedelige tv-serie met nooit eerder vertoonde beelden van de Oostvaardersplassen. De Nieuwe Wildernis, zoals het drieluik heet, is van dezelfde makers als de gelijknamige bioscoopfilm die in Nederland meer dan zeshonderdduizend bezoekers trok.

De uitzendingen zijn op 11, 18 en 25 december. Ditmaal staat het zwarte konikveulen centraal en is een grotere rol weggelegd voor bijvoorbeeld de zeearend, de heckrunderen, de rui van de grauwe gans en de edelhertenbronst. De voice-over is dit keer van Menno Bentveld, presentator van het radio- en tv-programma Vroege Vogels.

Voor de film De Nieuwe Wildernis maakte een team gedurende twee jaar opnames in de Oostvaardersplassen. Tot in detail, en in 3D, was te zien welke invloed het verstrijken van de seizoenen heeft op plant en dier. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten