Het ‘grotere’ Radio.NL eindejaarslijstjes overzicht

Met nog amper drie weken te gaan, is het jaar 2013 al weer bijna voorbij. Veel radiostations in Nederland maken zich dan ook weer op voor hun traditionele eindejaars- of themalijst. Q-music heeft zijn lijst er zelfs al opzitten. Net als voorgaande jaren zal Radio.NL ook dit jaar radioluisterend Nederland tegemoet komen, door een overzicht te geven van deze lijsten. Vandaag de tweede editie.

Top 4000 (t/m 24 december)
Ook dit jaar zendt Radio 10 de Top 4000 weer uit. Het is al weer het negende jaar op een rij dat de zender de vierduizend grootste hits uit meer dan 40 jaar Top 45 op een rijtje zet. Dit jaar is de lijst elke dag te beluisteren tussen 6 en 21 uur. De ontknoping volgt op kerstavond. De presentatie is in handen van de Radio 10 deejays en bekende gastpresentatoren. En voor het eerst in de geschiedenis is de lijst ook op FM (en DAB+) te beluisteren. Queen had vorig jaar wederom de eer om op de eerste plek te staan met ‘Bohemian Rhapsody’. Meer info op Radio10.nl.

Veronica Top 1000 Allertijden (t/m 14 december)
Ook Radio Veronica is dit jaar weer van de partij met de ‘Veronica Top 1000 Allertijden’. Tot en met zaterdag 14 december komen de 1000 grootste hits voorbij. Vorig jaar stond in deze lijst Guns ‘n Roses op één met ‘November Rain’. Wie er dit jaar op 1 staat is nog een verrassing.

Christmas Top 50 (13 december)
Sky Radio staat aan het eind van het jaar bekend om het draaien van veel kersthits. Daarbij hoort natuurlijk ook een Kerst Top 50. Dit jaar zal Sky Radio haar ‘Christmas Top 50’ uitzenden op vrijdag 13 december tussen 13 en 17 uur. De lijst wordt ook nog eens twee keer herhaald. Eerst op vrijdag 20 december tussen 10 en 14 uur en daarna op eerste kerstdag tussen 14 en 17 uur. Meer info op Skyradio.nl.

3Voor12 Song van het jaar 2013 (14 december)
3Voor12 zal ook dit jaar weer met een ‘Song van het jaar Top 100’ komen. Op zaterdag 14 december zal de beste plaat bekend worden gemaakt tijdens de live televisie- en radioshow vanuit Paradiso, Amsterdam. De presentatie is in handen van Roosmarijn Reijmer en Michiel Veenstra en live te volgen van 22.45 tot 0.00 uur op Nederland 3 en op 3FM van 20.00 tot 0.00 uur. Stemmen voor de Song van het jaar 2013 kan hier.

Winterse 50 (vanaf 17 december)
Een flink aantal lokale omroepen in Nederland en Vlaanderen pakt ook dit jaar weer uit met de Winterse 50. De Winterse 50 is een hitlijst met de 50 lekkerste hits voor de winter. En daarbij gaat het niet alleen om kerstplaten, maar juist ook veel platen die je dat speciale wintergevoel geven. De lijst zal tussen 17 en 26 december te horen zijn bij de diverse radiostations. Een overzicht hiervan is te vinden op Winterse50.nl. Via deze site kan er ook gestemd worden voor de lijst.

Top 1008 (vanaf 16 december)
Grootnieuwsradio zendt vanaf 16 december de Top 1008 uit. Tot en met 31 december worden de liedjes die de afgelopen jaren regelmatig voorbij kwamen op het christelijke radiostation op een rijtje gezet. De derde editie van de Top 1008 is elke dag tussen 8 en 18 uur te horen. Stemmen voor de Top 1008 kan via Grootnieuwsradio.nl

NH Top 100 (21 december)
Radio Noord-Holland zal ook dit jaar weer de NH Top 100 uitzenden. Deze lijst met louter artiesten uit Noord-Holland, zoals BZN, Gerard Joling, Jan Smit en Nick & Simon, zal zaterdag 21 december tussen 9 en 19 uur te horen zijn. Gastpresentatoren zijn dit jaar onder meer André van Duin, Henny Huisman en Tim Knol. Meer info op RTVNH.nl

NostalgieNet Radio Top 250 (21 en 22 december)
Het internetstation NostalgieNet Radio, de opvolger van Radio 227, zal op zaterdag 21 en zondag 22 december weer de Top 250 gaan uitzenden. Stemmen voor de lijst kan alleen via de Facebookpagina van NostalgieNet Radio. Zondagavond is de lijst ook te zien op televisie bij NostalgieNet.

Top 2000 (vanaf 25 december)
Een lijst die inmiddels niet meer van de radio weg te denken is, is de Top 2000 van Radio 2. Dit jaar is de lijst al weer voor de 15e keer te horen. Ook dit jaar begint de Top 2000 al op eerste kerstdag en volgt de ontknoping op oudejaarsdag al is de nummer 1 geen verrassing. Wederom staat Queen op de eerste plaats.

Top 192 van alle tijden (25 t/m 27 december)
Ook op televisie worden lijstjes uitgezonden. Het digitale televisiestation 192TV zendt voor de vierde keer de Top 192 van allen tijden uit. Ad Bouman zet op 25, 26 en 27 december de 192 grootste hits van 192TV op een rijtje. Daarnaast komen ook dit jaar weer diverse artiesten en deejays aan het woord over de grootste hits die de popmuziek heeft voortgebracht. De uitzending is dagelijks vanaf 12 uur te zien. 192TV is tot en met eind januari verrassingzender bij Ziggo. Dit betekent dat ook abonnees met een Alles-in-1-plus of extra pakket, zonder aanvullende zenders, het station kunnen bekijken op kanaal 360.

Die Verrückte 50 (27 december)
In navolging op Die Verrückte Halbe Stunde komt Edwin Evers dit jaar met Die Verrückte 50. Vier uur lang draait Edwin de 50 meest aangevraagde platen. Dat kunnen foute platen zijn, maar ook platen die al lang niet meer gedraaid zijn op de radio. Platen met het zogenaamde ‘O ja’ gevoel. Die Verrückte 50 is op vrijdag 27 december te horen op Radio 538.

Top 1000 van de 70s (vanaf 27 december)
De internetzender Extra Gold gaat de laatste week van het jaar terug naar de jaren ’70. Van 27 tot en met 27 december zendt het station de Top 1000 van de 70s uit. Meer info binnenkort op ExtraGold.nl

Westlandse 100 (31 december)
Op 31 december zal ook de Westlandse Top 100 weer worden uitgezonden door de lokale omroep WOS. Stemmen voor de Westlandse 100 kan via Westlandse100.nl.

Fryske Top 100 (31 december)
Omrop Fryslân Radio zal op oudejaarsdag opnieuw de Fryske Top 100 gaan uitzenden. Tussen 7 en 18 uur zet de zender de 100 populairste Friestalige platen op een rijtje. Stemmen voor de Fryske Top 100 kan nog via FryskeTop100.nl.

Alle 50 Goud (31 december)
Ook RTV Noord is dit jaar weer vertegenwoordigd met ‘Alle 50 Goud’. Het is alweer voor de zestiende keer dat deze lijst wordt uitgezonden door de regionale omroep voor Groningen. In Alle 50 Goud staan de beste vijftig liedjes aller tijden in het Nederlands of een streektaal volgens de luisteraars en kijkers van RTV Noord. Zowel Radio Noord als TV Noord zullen de lijst op oudejaarsdag uitzenden. Meer info is te vinden op Alle50Goud.nl.

Top 100 Aller Drenten (31 december)
Radio Drenthe zal dit jaar wederom de Top 100 Aller Drenten uitzenden. Op 31 december draait de regionale zender tussen 8 en 18 uur de platen waarop het meest gestemd. Stemmen voor de lijst kan nog tot 15 december via RTVDrenthe.nl.

Tijdloze Top 100 (31 december)
Simone FM komt ook dit jaar met de Tijdloze Top 100. Op dinsdag 31 december zullen de 100 grootste Simone hits volgens de luisteraars op een rijtje worden gezet. Stemmen voor de Tijdloze 100 kan via Simone.nl.

Buitenland
Radio 2 Vlaanderen komt opnieuw met 1000 Klassiekers. Net als afgelopen jaar zal de lijst van 26 tot en met 31 december worden uitgezonden door de Vlaamse familiezender. De presentatie van de 7e editie van de 1000 Klassiekers is in handen van Caren Meynen, Benjamien Schollaert, Christel van Dyck, Anja Daems en Albrecht Wauters. Meer info op Radio2.be

Lijst gemist?
Zendt uw radiostation ook een lijst uit aan het eind van het jaar en staat deze er nog niet tussen? Geef het dan door aan de redactie van Radio.NL. [RS/Radio.NL]