Zoek
Sluit dit zoekvak.

John de Mol wil Sanoma voor 373 miljoen uitkopen bij SBS

[Update] Televisieproducent en mediamagnaat John de Mol zou het tv-bedrijf SBS volledig willen overnemen. Het bedrijf van De Mol, Talpa, zou daarvoor een aanbod hebben gedaan aan het Finse mediaconcern Sanoma. Dat schrijft Het Financieele Dagblad donderdag op basis van bronnen rondom de drie bedrijven.

Sanoma heeft nu twee derde van de aandelen van SBS. Mediamagnaat John de Mol zou daar per saldo 373 miljoen euro voor over hebben. De Mols bedrijf zou daarbij bereid zijn om het Veronica Magazine volledig aan Sanoma over te doen.

Door het bod wordt SBS gewaardeerd op 520 miljoen euro. Daarmee is het televisiebedrijf sinds 2011 ruim gehalveerd in waarde. In dat jaar betaalden Talpa en Sanoma nog een miljard euro aan het Duitse Prosiebensat.1. voor SBS Nederland. Beide bedrijven schreven afgelopen jaar al miljoenen af op hun belangen.

Talpa verstuurde vorige maand een brief over het bod aan de top van Sanoma. Volgens het FD heeft het Finse bedrijf daar nog niet op gereageerd. Sanoma wilde tegenover de zakenkrant niet ingaan op de brief. Wel verklaarde het bedrijf ‘niet geïnteresseerd te zijn in een verkoop’.

SBS heeft onder leiding van Sanoma en Talpa de kijker nog niet weten terug te winnen van RTL en de publieke omroepen. Volgens het FD komt dat mede door de moeizame relatie tussen De Mol en de Finnen. De Nederlandse tv-producent zou willen investeren in de zenders SBS, Net 5 en Veronica, terwijl Sanoma juist wil bezuinigen door de uitgeefactiviteiten samen te voegen met de tv-zenders. [Radio.NL/Novum]

Lees meer bij het FD