Search
Close this search box.

25 jarige regionale zender Radio Drenthe zet nummer 1 centraal

Radio Drenthe bestaat 25 jaar. Daarom staat Radio Drenthe deze hele week in het teken van ‘De nummer 1-week’. Daarin aandacht voor muziek, personen of zaken die op nummer 1 staan. Tussen 06.00 en 18.00 uur draait de publieke zender nummer 1-hits uit de Top 40 en zijn er nummer 1-albums, muzikale eendagsvliegen, succesvolle muziekfilms en andere muzikale winnaars te horen.

De Brink en Anouk in de Middag besteden aandacht aan personen of zaken die op nummer 1 staan, van het Eurovisiesongfestival tot het Drèents Liedtiesfestival. Sporters die al jaren de beste zijn, maar bijvoorbeeld ook de beste worstenmaker of koeienkeurder in Drenthe. Ook ontbreekt het nummer 1-spel niet.

Radio Drenthe bestaat 25 jaar
Op 1 januari 1989 om 12.00 uur klonken de eerste woorden op 90.8 FM: “Volk dit bint de eerste woorden die aj kunt heuren via Radio Drenthe en daor bint wij slim wies mit”.

Radio Drenthe bestaat 25 jaar en dat viert de omroep op zaterdag 25 januari. Dan is de officiële aftrap van dit jubileumjaar met het radioprogramma ‘RTV Drenthe 25 jaar’, dat tussen 10.00 en 14.00 uur wordt uitgezonden.

In deze speciale uitzending zijn veel oude radiofragmenten te horen en vertellen mensen van het eerste uur over het maken van de programma’s in die bijzondere pioniersfase. En hoe lastig was het eigenlijk, het oprichten van een eigen regionale radiozender. En wat betekent Radio Drenthe voor de Drentse taal en de streekmuziek. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten