Search
Close this search box.

NPO neemt 4 nieuwe DAB+zenders in gebruik

Er wordt momenteel nog hard gewerkt aan de uitrol van fase 2 van het DAB+netwerk van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Onlangs zijn de zenders Leeuwarden en Venlo aangezet, terwijl afgelopen vrijdag nieuwe zenders in Bergen op Zoom en Dedemsvaart in gebruik is genomen. Medio februari moet het net van de NPO vrijwel landelijk dekkend zijn.

Sinds september 2013 zijn alle landelijke commerciële radiostations, zoals Radio 538, Sky Radio en Q-music, in vrijwel heel Nederland via DAB+ te ontvangen. Daarnaast zijn er extra kanalen te ontvangen waaronder Classic FM, Juize en Arrow Classic Rock.

Ook alle landelijke publieke radiostations (Radio 1, 2, 3FM, 4, 5, 6, FunX en radio Top 2000) zenden uit via DAB+. Alleen is het DAB+net van de NPO nog niet landelijk dekkend. Momenteel wordt hier hard aan gewerkt.

Lees verder in het DAB Dossier