VS: Radiostations genieten na van de kerstdagen

KOST 103.5 in Los Angeles en 106.7 Lite FM (WLTW) in New York City kijken terug op een uitstekende kerstperiode. KOST scoorde met 10,4% een nieuw luistercijfersrecord, terwijl Lite net onder de 12% bleef steken. Beide stations draaiden in de weken voor kerst uitsluitend kersthits.

Afgelopen week publiceerde Nielsen Audio de zogenaamde ‘holiday ratings’. Dit zijn de cijfers over de periode van 5 december tot 1 januari, een zogenaamde dertiende maand. En opnieuw deden de radiostations met kerstmuziek het goed.

In Los Angeles zag KOST 103.5 het marktaandeel met 4,1%-punt omhoog schieten naar 10,4%. Hiermee verbreekt de zender zijn oude record uit 2012, toen de zender 10,2% scoorde. Wekelijks temden er de afgelopen kerstperiode meer dan 4,7 miljoen luisteraars af op de kerstmuziek van KOST.

Op ruime afstand van KOST volgt 104.3 My FM (KBIG) op de tweede plaats. De popzender daalde met 0,4%-punt naar 5,0% marktaandeel. 102.7 KIIS FM volgt vlak daarachter met 4,9%. Zowel My FM als KIIS staan inmiddels alweer te trappelen om het marktleiderschap te heroveren. My heeft Dave Styles aangetrokken als nieuwe middagdeejay, terwijl Alexandra “Alex” Gervasi het nachtblok op KIIS heeft overgenomen.

Overigens heeft Clear Channel de complete top drie in handen, want zowel KOST, My als KIIS zijn eigendom van het mediaconcern.

De vierde plaats is in handen van de urbanzender Power 106 (KPWR) met 4,4% marktaandeel, terwijl de hitzender 97.1 Amp Radio (KAMP) de top 5 afsluit met 4,1%.

Gezien het monsteraandeel van KOST mag het geen verrassing zijn dat de zender ook domineerde bij alle belangrijke doelgroepen. Daarnaast was de zender ook het populairst in de ochtend. Mark Wallengren en Kristin Cruz scoorden een marktaandeel van 7,7%, waarmee Kevin Ryder en Gene ‘Bean’ Baxter van de rockzender KROQ 106.7 naar de tweede plaats werden verwezen. Het duo scoorde 5% marktaandeel.

New York City
In de Big Apple deed Lite FM er nog een schepje bovenop. De marktleider zag zijn marktaandeel met 4,3%-punt stijgen naar 11,9%. Geen nieuw record overigens, want enkele jaren geleden scoorde de zender al eens boven de  12%.

De urbanzender WBLS 107.5 wist de tweede plaats vast te houden met 6,1% marktaandeel, terwijl (W)CBS FM 101.1 de derde positie heroverde. Weliswaar daalde de oldieszender naar 4,8%, maar Z100 (WHTZ) daalde harder. De hitzender bleef steken op 4,7%. Zowel CBS FM als Z100 scoorden hun laagste marktaandeel in ruim een jaar tijd.

Het Spaanstalige La Mega 97.9 (WSKQ) sluit opnieuw de top vijf af met 4,4%.

Ook bij de belangrijke doelgroepen was Lite met ruime afstand marktleider. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email