Deejay start vrijdag aanval op wereldrecord langste radiomarathon

De Bergambachtse deejay Jeffrin Erkelens zal van vrijdag 28 februari tot en met zaterdag 8 maart een poging doen om het wereldrecord langste radiomarathon te verbreken. Door aan één stuk een radioprogramma van 188 uur te presenteren (7,8 dagen) hoopt hij dit wereldrecord in handen te krijgen. De recordpoging start vrijdagavond om 19.00 uur.

“Radio maken is al sinds mijn jeugd mijn grote passie” aldus Jeffrin Erkelens. “Als sinds mijn jeugd doe ik niets lever. Het begon jaren terug met een simple studiootje thuis, maar het werd steeds groter. Ik probeer steeds weer een nieuwe uitdaging te vinden. En dit is natuurlijk wel het ultieme doel van iedere radiomaker”.

Het wereldrecord lag eerder in handen van de Vlaamse deejay Peter van de Veire en dat werd een maand later door de Amerikaanse radiodeejay Tom Berg gebroken met maar liefst 187 uur lang, twee uur langer dan Van de Veire.

“188 uur is lang, erg lang. Het is namelijk een poging om het wereldrecord radiomaken te verbreken, dus er is nog nooit iemand ter wereld die deze prestatie geleverd heeft”, aldus Jeff Erkelens.

Jeffrin is sinds enkele jaren iedere dinsdagavond te horen als deejay bij de bergambachtse omroep Radio Centraal, dit is de lokale omroep voor Bergambacht, Berkenwoude en Ammerstol.

Goed doel
“Uiteraard wil ik dit niet alleen voor mezelf doen” vervolgt Jeff. “Daarom heb ik ook een goed doel aan deze actie gekoppeld. Met deze uitzending van 188 uur ga ik geld inzamelen voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Ziek zijn is voor niemand leuk, maar voor kinderen is het al helemaal geen pretje om soms maandenlang in het ziekenhuis te moeten liggen. Daarom wil ik op deze manier een bijdrage leveren om het verblijf in het ziekenhuis voor kinderen zo aangenaam mogelijk te maken”.

Sponsers
Tijdens de uitzending kunnen bedrijven hier een bijdrage aan leveren door de uitzending te sponsoren. Daarnaast kan iedereen voor een klein bedrag een plaat aanvragen en hiermee het Sophia Kinderziekenhuis sponsoren.

Tijdelijke radiostudio
De recordpoging zal te beluisteren zijn via de lokale omroep Radio Centraal. Maar het is ook mogelijk om Jeff aan het werk te zien. Speciaal voor deze recordpoging zal Radio Centraal een tijdelijke radiostudio opbouwen op het H.B. Nederburghplein in Bergambacht. Hier zal Jeff dag en nacht aan het werk te zien zijn. Maar via de webcam is het ook mogelijk om beelden van de uitzending thuis te volgen.

Behalve de actie van de Bergambachtse deejay is er nog veel meer te doen en te zien. “Ik kan nog niet alle details over het programma prijsgeven, maar het is absoluut de moeite waard om even langs te komen. Er zullen artiesten en bekende BN’ers langskomen, we hebben hele speciale items die we voor het goede doel gaan veilen, en ook worden er in de rest van Bergambacht diverse acties georganiseert”, aldus Jeff.

Regels van  Guinness World Records
Je moet een officieel radiostation zijn. De deejay moet alle platen zelf spelen tijdens de recordpoging. Elk nummer moet worden aan- of afgekondigd. De deejay moet alles zelf presenteren, behalve weerbulletins, verkeer, reclame en nieuws. Alles samen mag dat niet meer dan 23 minuten per uur duren. Elk nummer moet minstens 2 minuten duren en maximaal 6 minuten. Een nummer mag maar 1 keer in de drie uur passeren. Studiogasten zijn welkom, maar mogen nooit langer dan 1 minuut aan een stuk praten. De deejay mag geen co-presentator hebben. Elk uur presentatie levert 5 minuten slaap op, deze minuten mogen opgespaard worden. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email