Jay Leno blijkt kijkcijferkanon op Amerikaanse tv

De laatste aflevering van de Tonight Show met Jay Leno is afgelopen week door 14,6 miljoen mensen bekeken. Dat blijkt volgens het Amerikaanse filmblad Variety uit voorlopige cijfers van meetinstituut Nielsen. De afzwaaiende Leno behaalde daarmee de hoogste kijkcijfers van de afgelopen vijftien jaar voor de Tonight Show.

Alleen de uitzendingen van 20 mei 1993, 25 mei 1992 en 14 mei 1988 werden beter bekeken. Met de show van 25 mei 1992 maakte Leno zijn debuut. Hij trok toen een publiek van 16,1 miljoen kijkers.

De 63-jarige Leno toonde zich donderdag geëmotioneerd bij zijn afscheid. “Dit waren de 22 beste jaren van mijn leven“, zei de talkshowhost. Jimmy Fallon neemt de presentatie van de Tonight Show vanaf 17 februari op zich. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email