NPO eert Philip Seymour Hoffman met filmweekend

De NPO brengt een ode aan de overleden Philip Seymour Hoffman met een filmweekend. Op vrijdag 28 februari en zaterdag 1 maart worden drie films uitgezonden van de acteur, die vorige week dood werd gevonden in zijn woning.

Het Hoffman-weekend trapt vrijdagavond af op Nederland 2 met Doubt, waarin de acteur schoolpastoor Brendan vertolkt. De rol leverde hem een Oscarnominatie op. Zaterdag volgt op Nederland 3 The Ides of March. Later die avond is op Nederland 2 Synecdoche, New York te zien.

Hoffman werd vorig weekeinde gevonden met een spuit in zijn arm. Hij overleed naar verluidt aan een overdosis heroïne. Hij was één van de hoofdrolspelers in The Boat That Rocked. De piratenspeelfilm was voor het eerst te zien in de Nederlandse bioscopen in 2009. De film speelt zich af in de jaren ’60 en gaat over de zeezender ‘Radio Rock.  [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email