Registratie bij RTL7: Atlantische Oceaan oversteken per kite

Een team van zes kiters en vier zeilers stak de Atlantische Oceaan over, een lange, bizarre tocht van ruim 6000 km waarbij dag en nacht werd gekite. Een verslag van deze langste ‘Downwinder’ ooit is zaterdag 15 en 22 februari te zien in ‘RTL Xtreme Presenteert: HTC Atlantic Kite Challenge’ bij RTL7 tussen 17.30 en 18.00 uur.

In deze registratie is te zien hoe het zestal kiters wordt begeleid door de 15 meter lange catamaran ‘Double A’ en een vier koppige bemanning onder leiding van kapitein Erik van Vuuren. Ze starten in Fuerteventura om uiteindelijk na 6000 km op de Turks & Caicos eilanden in het Caribische gebied aan te komen.

Het idee is afkomstig van de 30-jarige Nederlander Filippo van Hellenberg Hubar. Na veel voorbereidingen en het zoeken naar de juiste mensen wordt hun droom werkelijkheid: 24 uur per dag, zevenentwintig dagen lang één zijn met moeder natuur.

Registratie op RTL7
De registratie volgt de zes deelnemers Filippo van Hellenberg Hubar (Nederland), Max Blom (Nederland), Dennis Gijsbers (Nederland), Ike Frans (Nederland), Camilla Ringvold (Noorwegen) en Eric Pequeno (Amerika) op de voet. Allen hebben een enorme passie voor kite-surfen en een grote dosis lef. De Nederlandse Filippo heeft via zijn non- profit organisatie ‘Enable Passion’ alles op alles gezet om deze uitdaging mogelijk te maken. De sportievelingen begonnen met een kennismaking en een zware trainingsweek in Alicante. Daarna is het avontuur van start gegaan. Door weer en wind moet iedere deelnemer twee uur kiten om vervolgens afgelost te worden. Op deze manier is iedere deelnemer twee uur overdag en twee uur ‘s nachts aan het kiten en moeten zij de hoge golven van de woeste zee zien te trotseren. Niet alleen de kiters maar ook zeker de bemanning van de Lagoon 500 Double, bestaande uit Erik van Vuuren, Arne Ostby en Sophie Cohen speelt een zeer belangrijke rol in het geheel. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email