Libische tv-zender aangevallen met granaatwerpers

Gewapende lieden hebben dinsdag bewakers bij het gebouw van de Libische staatstelevisie in de hoofdstad Tripoli aangevallen. Bij de aanval werden granaatwerpers ingezet. Dat hebben bronnen bij de veiligheidsdiensten gezegd. Vooralsnog zijn er geen berichten van slachtoffers.

De aanvallers vertrokken toen er versterkingen arriveerden. Vermoedelijk zijn de daders volgelingen van militieleider Jumaaa al-Shahm, die het gebouw maandenlang onder controle had tot hij vorige week door regeringstroepen uit het pand werd verjaagd en werd opgepakt.

De medewerkers van de staatstelevisie zender hadden de hulp van de veiligheidsdiensten ingeroepen.

Drie jaar na de val van het regime van Moammar Gadhafi heeft de centrale regering nog altijd maar weinig macht. Het leger en de politie verkeren in wanorde, de veiligheidsdiensten zijn onderbemand en bovenal onderbewapend ten opzichte van milities die geregeld overheidsgebouwen bezetten. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email