VS: Hip-hopzender Hot 97 krijgt realityserie op VH1

De hip-hopzender Hot 97 (WQHT) in New York City krijgt een eigen realityserie op de Amerikaanse muziekzender VH1. Vanaf eind maart zijn de belevenissen van diverse deejays achter de schermen te volgen. Daarnaast worden ook artiesten die bij de zender op bezoek gaan gevolgd.

Hot 97 is het meest toonaangevende hip-hopstation van de Verenigde Staten. Niet voor niets is de slogan van de zender “Where hip-hop lives”. In 1993 was Hot 97 het allereerste radiostation in de VS dat overstapte op een ‘all hip-hop format’. Momenteel scoort de zender een overall marktaandeel van 2,9%, maar staat het op de derde plaats bij jongeren tussen 18 en 34 jaar.

Dagelijks komen er artiesten uit de urban muziekwereld langs om bij te kletsen over hun belevenissen of om een ‘beef’ met hun concullega’s uit te vechten. Maar ook de deejays zelf nemen vaak geen blad voor de mond.

In het verleden was Hot 97 regelmatig het middelpunt van controverses. Zo werd in 2010 ochtenddeejay Luis Diaz, alias Cipha Sounds, geschorst nadat hij een racistische opmerking had gemaakt over Haïtiaanse meisjes. In 2005 werd het oude ochtendteam onder leiding van “Miss” Tarsha Nicole Jones twee weken lang van de zender gehaald, na het draaien van een parodie op “We are the world” waarin de draak wordt gestoken met de Tsunami ramp.

Daarnaast kwam Hot 97 meerdere malen in het nieuws, omdat er geschoten werd voor de deur nadat aanhangers van verschillende rappers in aanvaring met elkaar kwamen. Ook kreeg de radiozender in het verleden een flinke boeten voor het organiseren van een “Smackfest”, waarin vrouwen tegen elkaar streden om wie de hardste “mep” in de ander zijn gezicht kon uitdelen. Hot 97 werd hierdoor regelmatig beschuldigd van het aanzetten tot geweld.

Er valt dus genoeg te beleven bij Hot 97. Reden genoeg voor de muziekzender VH1 om de hip-hopzender een eigen realityserie te geven, zo maakte ochtenddeejay Peter Rosenberg bekend op de zender.

In “This is Hot 97” worden deejays als Rosenberg, Angie Martinez, Aston George “Funkmaster Flex”Taylor en Ebro Darden, tot vorige week ook programmaleider van de zender, achter de schermen gevolgd bij Hot 97. Maar ook artiesten als Kanye West en Macklemore krijgen een camera mee als ze op bezoek gaan bij Hot 97.

De serie This is Hot 97 is vanaf maandag 31 maart te zien op VH1 in Amerika. Of het programma ook op VH1 in Europa wordt uitgezonden is nog onduidelijk. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email