538 deejay Edwin Evers droomt van eigen plaat

538-dj en muzikant Edwin Evers lijkt het geweldig om in de toekomst een eigen album op te nemen. “Een toffe plaat maken met eigen, door mezelf gezongen nummers. Dat is een van de vele dromen die nog moeten uitkomen”, zegt Evers dinsdag in het AD.

De 42-jarige deejay heeft zijn eerste hit al te pakken. Evers staat al weken hoog in de downloadlijst van iTunes met de reggaeversie van het André Hazes-nummer Ik Meen het Domineren. “Best grappig eigenlijk. Want feitelijk betreft het hier een uit de hand gelopen grap.”

Evers werd gevraagd voor het programma RTL Late Night om een nummer van Hazes te spelen. “Omdat ik het unieke stemgeluid van André nooit kan evenaren, wilde ik iets anders dan het origineel. Uiteindelijk ontstond, al jammend met de band, het idee er een lekker Jamaica-sausje over te gieten.”

De deejay, die op werkdagen te horen is met zijn ochtendshow op 538, wil ook nog jaren doorgaan met het maken van radio. “Radio maken zal ik waarschijnlijk altijd blijven doen”, zegt hij. “Het is nu volstrekt niet aan de orde, maar een programma maken op een relaxter tijdstip zou over een aantal jaren niet verkeerd zijn.” [Novum/Radio.NL]

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email