Europarlementariërs worden afgestoft door BNN

Bij de verkiezingen voor het Europese Parlement rent Nederland massaal naar de stembussen. Althans, dat hopen de politici. Maar veel jonge kiezers lijken niet warm te lopen voor Europa. Daarom schieten programmamakers Lars Gierveld en Sytske Jellema de Nederlandse Europarlementariërs in Brussel te hulp.

In deze eerste aflevering nemen Lars en Sytske VVD-politicus Hans van Baalen en de onervaren SP’er Niels Jongerius onder handen. Van Baalen is stijf en formeel, terwijl de ambitieuze Jongerius juist een wildebras eersteklas is. Aan Lars en Sytske de taak om daar verandering in te brengen. In de volgende afleveringen staan politici Wim van de Camp (CDA), Paul Tang (PvdA), Bas Eickhout (GroenLinks) en Marcel de Graaff (PVV) centraal.

Lars en Sytske: ‘Niet een heel sexy onderwerp: Europese politiek. Dus zoeken wij uit of het echt zo saai en stoffig is als wij, en met ons veel Nederlanders, denken. En wat blijkt? Het is onwijs levendig; een groot internationaal mierennest, waarin parlementariërs, medewerkers, bodes, tolken, lobbyisten door elkaar krioelen.

Het barst hier van de jonge en ambitieuze mensen. Iedereen heeft z’n eigen belangen, z’n trucjes en gebruiken. Dat wordt goed zichtbaar tijdens alle borrels, lunches en etentjes die er de hele dag door zijn. Daar hebben we flink gebruik van gemaakt. Ach, we waren er toch….’

Europa Doe Je Zo is vanaf 6 mei iedere dinsdag om 21:50 uur te zien bij BNN op Nederland 3. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email