Ouders Hoogvliet tegen pestprogramma RTL

Ook ouders van leerlingen van het Einstein Lyceum staan achter het kort geding van de school tegen het veelbesproken pestprogramma van RTL. Dat meldt de school uit het Zuid-Hollandse Hoogvliet woensdag op zijn website. Op 12 mei komt de zaak in Lelystad voor de rechter.

”De ouders van de scholieren uit de klas waar een gepeste jongen in het geheim opnames maakte, hebben expliciet bezwaar gemaakt tegen de uitzending van mogelijke beelden van hun kinderen”, staat in de verklaring.

Eerder voerde de schoolleiding gesprekken met RTL over Project P: Stop het Pesten na het versturen van een sommatiebrief, maar die gesprekken leverden niks op. De school wil dat de beelden die op en rond de school zijn gemaakt niet worden uitgezonden.

RTL liet eerder al weten volledig achter het programma te staan, net als producent Skyhigh TV. “Pesten is een groot maatschappelijk probleem. Wij laten voor het eerst zien wat de slachtoffers echt meemaken en wat de impact is op een kind”, zei programmadirecteur Paul Cormont.

Twee andere scholen, het Noordik College uit Vriezenveen en het Hoofdvaartcollege uit Hoofddorp, stelden eerder dat ze de verborgen camera afkeurden, maar desondanks blij waren met de uitkomst van het programma.

In het pestprogramma, dat 28 april voor het eerst te zien is op RTL 5, wordt een gepest kind met een verborgen camera. Later worden medeleerlingen van het kind met de beelden geconfronteerd. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email