Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pestprogramma RTL wekt toorn scholen

[Update] Zeker drie middelbare scholen hebben moeite met een nieuw RTL-programma waarin met verborgen camera pestkoppen worden gefilmd. De scholen zijn boos dat er in het geheim opnames zijn gemaakt. Een school in Hoogvliet maakte vorige week al bekend mogelijk naar de rechter te stappen om het uitzenden tegen te houden.

Het pestprogramma Project P: Stop het Pesten, dat eind deze maand voor het eerst te zien moet zijn, werd vorige week aangekondigd. RTL en producent Skyhigh TV vinden pesten een groot maatschappelijk probleem en willen dat op televisie laten zien. Leerlingen die gepest worden krijgen een rugzak met verborgen camera mee om te registreren waar zij dagelijks mee worden geconfronteerd.

RTL wil niet direct reageren op de kritiek. De zender is in overleg met Skyhigh over een mogelijke oplossing. Op hoeveel scholen is gefilmd, kon een woordvoerder niet zeggen.

Volgens RTL wordt op een ‘integere manier’ omgegaan met de verborgen camerabeelden. De pesters komen nooit herkenbaar in beeld. De zender zegt niemand aan de schandpaal te willen nagelen.

De situatie lijkt op een ander RTL-programma 24 Uur: tussen Leven en Dood uit het voorjaar van 2012. Over programma van Eyeworks ontstond ophef omdat ziekenhuispatiënten in het VU medisch centrum ongevraagd werden gefilmd. Het programma werd toen na de kritiek over privacyschending al na één uitzending weer van de buis gehaald. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten